De Naakte Waarheid en andere verhalen

Hein Ruygrok

Category: Stories

€ 22,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Bij het oppakken van dit boek wordt tijd een onbelangrijke factor. Vanaf de eerste seconde komen deze verrassende en buitengewone vertellingen tot leven. Er volgt een kennismaking met in elk verhaal totaal andere en excentrieke personen die levensecht worden neergezet. Van sommigen kun je gaan houden, van anderen zeker niet. Locaties worden sfeervol en nauwkeurig beschreven: de Amsterdamse Pijp, een bloesemboomgaard in Duitsland, een dorp in de Laars van Italië of een Nederlands Waddeneiland zijn enkele decors. Meestal bevinden we ons in het heden, soms worden we meegenomen naar vroeger tijd. De thema's zijn speels, dan weer dramatisch, maar zonder vals sentiment. De onvoorziene afloop en de humoristische kijk op personen en gebeurtenissen zullen blijven boeien. Een AANRADER voor de liefhebber van lezen!

From the book

Laat in de avond, hij had op bed liggen lezen, had hij hen naar boven horen gaan. Piet kreeg van zijn vrouw op hoge toon te horen dat hij zachtjes moest doen, hij was te luidruchtig. Dat had hij wel anders meegemaakt, het viel best mee. Hij verdiepte zich weer in zijn boek.
De telefoon ging. Het was de intercom. Piet verontschuldigde zich voor de storing, maar wilde melden dat boven op de gang een lamp kapot was. Het was daar nu aardedonker. Hij beloofde er werk van te zullen maken. Niet leuk, maar dat hoorde er nu eenmaal bij.
Hij schoot wat kleren aan en ging opzoek naar een gloeilamp. Die lagen niet meer in het kastje in de hal, hij zou naar de schuur moeten. Buiten was het drukkend warm, het weer zou wel eens kunnen omslaan. Hij nam er een paar mee om de voorraad aan te vullen en begaf zich zachtjes naar boven.
De gang was inderdaad pikdonker, op de tast moest hij het wandarmatuur zien te vinden. Zijn vingers gleden langs de muur...
Plotseling ging een kamerdeur open, een bundel licht straalde de gang in en onthulde het silhouet van een naakte vrouw die zich naar de badkamer begaf. De losse, zwarte haren stroomden omlaag tot ver op haar rug.

About the author

Hein Ruygrok studeerde Nederlands aan de School voor Taal- en Letterkunde te Den Haag. Hij was ruim dertig jaar leraar in het Middelbaar Onderwijs; tevens was hij verbonden aan een leraren opleiding. Naast gedichten schreef hij een toneelstuk. Op zijn vele reizen deed hij inspiratie op voor deze verhalen, die hij op gevorderde leeftijd alsnog het licht deed zien.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De Naakte Waarheid en andere verhalen

Author:

Hein Ruygrok

Category:

Stories

Number of pages:

290

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

05-04-2019

ISBN:

978-94-6389-172-1 / 9789463891721

Price:

€ 22,50

Language

Dutch