De weg naar GELIJKWAARDIGHEID! - Van een 'patriarchaal' economisch, kapitalistisch systeem, naar een 'post-patriarchale' sociale en duurzame samenleving!

Huub Salman

Category: Society

€ 19,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Ongelijkwaardigheid tussen vrouw en man is van alle tijden. Reeds vanaf circa 5000 jaar v. Chr. worden vrouwen onderdrukt en dat is anno 2019 nog steeds zo. Veroorzakers van deze onderdrukking zijn mannen en godsdiensten. Aan de hand van thema’s in het boek komen de trieste feiten en gevolgen van de ongelijkwaardigheid voor de vrouw aan het licht. Wereldwijd ondervinden vrouwen de meest afgrijselijke gevolgen van deze ongelijkwaardigheid. Om hier een einde aan te maken is maar een antwoord mogelijk, en dat is: gelijkwaardigheid in het gezin, onderwijs en werk, en in de openbare ruimte. En daar is nú daadkracht voor nodig om hier definitief een einde aan te maken en de positie en rol van de vrouw gelijkwaardig te laten zijn aan de man.

From the book

“Met het aan de orde stellen van de ongelijkheid tussen man en vrouw wil ik een bewustwordingsproces op gang brengen en druk uitoefenen op de politiek, godsdiensten en de mannen om de positie van de vrouw in de maatschappij (drie milieus) drastisch te verbeteren. Het gelijk van ‘mannen en vrouwen gelijkwaardig’ dient omarmt te worden. De Rechten van de vrouw, zoals deze zijn vastgelegd in verdragen van de Verenigde Naties, moeten toch nageleefd worden.”

About the author

Huub Salman (1941), orthopedagoog. Ruim veertig jaar heeft hij ervaring opgedaan als orthopedagoog en leidinggevende in de jeugd-hulpverlening en in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Binnen de jeugdhulpverlening heeft hij in diverse residentiële instellingen gewerkt én in de semi-residentiële hulpverlening, ambulante jeugdhulpverlening (vrijwillig, maatregel en reclassering), pleegzorg, vrouwenopvang tot tienermoederhulp. Actief geweest in verschillende residentiële instellingen voor mensen met een verstandelijke beperking, van LVB- tot EMB-cliënten. Vanuit zijn betrokkenheid voor de jeugd in Nederland heeft hij een projectplan geschreven, met de titel "Een aanzet tot het instellen van een verplichte Sociale/maatschappelijke dienstverlening voor jongeren van 16 tot 23 jaar." En eerder het initiatief genomen voor het landelijke project ‘Predikaat Jeugdstad’. Een project ter stimulering en realisering van meer speelruimte en speelaccommodaties voor kinderen met en zonder beperking.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De weg naar GELIJKWAARDIGHEID! - Van een 'patriarchaal' economisch, kapitalistisch systeem, naar een 'post-patriarchale' sociale en duurzame samenleving!

Author:

Huub Salman

Category:

Society

Number of pages:

156

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

05-04-2019

ISBN:

978-94-638-9174-5 / 9789463891745

Price:

€ 19,99

Language

Dutch