De sluwe leeuwin - De strijd van een topsportster tegen Anorexia Nervosa

Floor van Loon

Category: Health

€ 22,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Floor van Loon gaat op vijftienjarige leeftijd volledig voor een voetbal topsport carrière bij het CTO (Centrum Topsport en Onderwijs) in Eindhoven. Ze woont op een sportcampus en speelt in Jong Oranje. Wanneer ze op het punt staat om naar het EK in Litouwen te gaan, raakt ze uitgeput en is ze in de macht van anorexia nervosa. In deze autobiografie word je meegenomen in de strijd tegen deze eetstoornis en alle oorzaken en gevolgen daarvan. Floor wil met dit boek meer aandacht geven aan eetstoornissen, hoop bieden voor patiënten en naasten en duidelijk maken dat een eetstoornis niet alleen maar over (niet) eten gaat. Gaat haar sluwe eetstoornis haar carrière als Oranje Leeuwin in de weg staan?

From the book

Inmiddels is Loki in mijn hoofd geslopen en houdt hij mij 95% van de tijd bezig met al zijn geboden en verboden. Ik mag niet eten. Ik moet veel sporten. Ik moet hier over liegen naar anderen toe en Loki is nooit tevreden en wil steeds meer (grenzen verleggen). Vijf procent van de tijd ben ik mezelf. Dan ben ik de gezonde Floor. De gezonde Floor is stoer, bescheiden, perfectionistisch, sportief, behulpzaam, maar ook erg gevoelig en af en toe een tikkeltje eigenwijs. Dit zijn de woorden die mij het best omschrijven. [...] Vanwege mijn zwakke fysieke toestand ben ik een paar dagen thuis in plaats van op de sportcampus in Eindhoven. Ik train niet en ik ga niet naar school. Inmiddels ben ik een paar dagen verder, maar helaas zonder verbetering. Het gaat nog net zo ‘goed’ als voorheen. Ik ga in de ochtend naar beneden als mama net de deur uitgaat, zodat ik niet hoef te ontbijten. Een vast ritueel is het geworden. Ik pak een grote kom, pak de yoghurt uit de koelkast, pak met een lepel een beetje yoghurt en vervolgens bestrijk ik de kom met yoghurt. Zo klaar! Nu lijkt het net alsof ik heb ontbeten.

About the author

Floor van Loon (2002) is een opgewekt meisje met veel talenten. Eén daarvan is voetbal. In het nationaal team ‘Meisjes tot 16 jaar’ speelt ze op hoog niveau in binnen- en buitenland. Op vijftienjarige leeftijd raakt ze verstrikt in het web van anorexia nervosa. In haar ziekteperiode heeft ze het schrijven ontdekt. Floor schrijft het verdriet van zich af en mede daardoor werkt het therapeutisch. Ze schrijft onder andere over de keerzijde van topsport. Floor volgt het VWO-onderwijs en hoopt uiteindelijk een baan te vinden in de zorg, op een plek waar ze wat kan betekenen voor anderen.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De sluwe leeuwin - De strijd van een topsportster tegen Anorexia Nervosa

Author:

Floor van Loon

Category:

Health

Number of pages:

290

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

21-06-2019

ISBN:

978-94-6389-376-3 / 9789463893763

Price:

€ 22,50

Language

Dutch