Zoektocht naar het verleden - Een Chinese geadopteerde op zoek naar haar roots

Yanina Verplanke en Claudia Waas

Category: Biographies
  • (1)

€ 18,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Armoede, ziekte, lichamelijke beperkingen, incest, verkrachting, status, ontvoering...

Legio mogelijkheden waarom een kind te vondeling is gelegd in China. Na haar bezoek aan het tehuis in 2010 wil de geadopteerde, Yanina, meer over haar geboorteouders te weten komen. Haar ‘zoektocht naar het verleden’ begint. Tijdens deze onderneming stuit Yanina op aangrijpende gebeurtenissen waardoor haar kijk op het Chinese leven verbreedt. Zij beseft dat achter iedere verlating een uniek verhaal schuilt. Zal zij ooit de ware toedracht van haar achterlating achterhalen? ‘Zoektocht naar het verleden’ is het vervolg van het in 2012 gepubliceerde ‘Terug naar waar ik geboren ben’.

From the book

Vanachter de container haalde de vrouw opgelucht adem toen de klagende stemmen in de nacht verdwenen. Nog een keer keek ze naar het bankgebouw. De rolluiken waren naar beneden gedaan en de avondverlichting scheen op de glazen hoofdingang. Binnen enkele ogenblikken zou het personeel naar buiten komen. De vrouw kwam vanuit de schaduw die de afvalcontainer haar geboden had en rende naar de glazen deur.
“Alsjeblieft geef mij de kracht om dit te doen. Help mij, help Min!”, kreet ze wanhopig. Ze keek naar de zwarte hemel alsof vandaar de kracht op haar zou neerdalen. Ze haalde vanonder haar jas een bundeltje lappen. Tranen rolden over haar wangen. Deze bevroren door de wind waardoor ze als kleine diamanten glinsterden in het avondlicht.

About the authors

Yanina Verplanke (1999) zoekt samen met haar adoptiemoeder, Claudia Waas, naar informatie over haar Chinese familieleden. Na haar adoptie in 2001, groeit ze eerst op in Nederland en verhuist ze in 2006 naar België. Haar eerste ervaringen met China zijn te lezen in haar eerste boek ‘Terug naar waar ik geboren ben.’ Na veelvoudige vraag van haar lezers naar een vervolg, besluit zij haar gevoelens en meningen op te schrijven over de mogelijke redenen van haar achterlating.

Reviews

2019-05-29 11:59:31 | By: Eveline | Rating:
Mooi hoe een gewone, gelukkige Vlaamse studente genuanceerd over de liefde en keuzes rond een adoptie schrijft.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Zoektocht naar het verleden - Een Chinese geadopteerde op zoek naar haar roots

Authors:

Yanina Verplanke en Claudia Waas

Category:

Biographies

Number of pages:

116

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

17-05-2019

ISBN:

978-94-638-9276-6 / 9789463892766

Price:

€ 18,99

Language

Dutch

Rating:

  • (1)