De Kalamoona's en het houten huisje

Elisabeth J.C.

Category: Children books

€ 15,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Dietlinde en Mirte-Nelly zijn hechte vriendinnen. Al jaren corresponderen ze met elkaar, zodat ze talrijke geheimpjes delen. Mirte-Nelly woont met haar mama in een plattelandshuisje in België en haar papa woont met zijn vriendin op een woonboot in Nederland. Tijdens de krokusvakantie reist Dietlinde vanuit Duitsland met de trein naar haar vriendin in België. De treinrit verloopt heel vlot. Bij mama Lena, de moeder van Mirte-Nelly, voelt Dietlinde zich snel thuis. De volgende dag besluiten de meisjes een wandeling te maken in de natuur. Onderweg ontdekken de meiden een verlaten houten huisje. Een vlinderelfje dat op een magnoliabloem zit, houdt het tweetal in het oog. Spoedig blijkt dat de natuurwandeling van de vriendinnen een groot avontuur wordt...

Het boek is geïllustreerd door Nils Van den Borg.

From the book

Op het balkon groeide een netelige klimplant en hier en daar stak een tak tussen de planken. De deur van het huisje stond op een kier en kraakte toen de meisjes ertegen duwden. De deur was zo zwaar dat het bijna onmogelijk was om deze alleen open te krijgen... Eén voor één wurmden de vriendinnen zich door de halfopen deur. Het rook muf in de woonkamer en de blik van de meisjes viel meteen op een oude klok, die op een marmeren tafelblad stond. De wijzers stonden stil op zestien minuten voor negen. 

Op een houten tafel vlakbij het raam lagen strookjes grauw papier waarop wiskundige formules waren gekrabbeld. “Van wie zouden die papiertjes zijn? Zou er dan toch iemand wonen?”, vroeg Dietlinde zich hardop af. Ook lagen er verfrommelde velletjes met enkele zinnen erop geschreven. “Die snippers kunnen ook van voorbijgangers zijn, die hier een tijdje hebben gelogeerd”, zei Mirte-Nelly.

Lilla-Sterre was inmiddels naar een houten plank aan de buitenkant van het raam gevlogen. Vanaf daar kon ze de meisjes goed in de gaten houden. Ze wilde hen waarschuwen, maar de meisjes hoorden haar stemmetje niet. Voorzichtig liepen Dietlinde en Mirte-Nelly verder naar de volgende kamer. Daar zagen de meisjes een kachel en een oude kast staan. Achter de glazen kastdeur die met bloemen versierd was, stond een gebruikte fluitketel. De vloerbekleding, die in de hoeken omhoog krulde, had een versleten print.

Dietlinde verloor bijna haar evenwicht toen ze op een plank stapte die los lag. Gelukkig was Mirte-Nelly net op tijd bij haar vriendin om haar tegen te houden, waardoor ze niet viel.

In het huisje zag Mirte-Nelly een trapje dat naar een ander kamertje leidde. Voor de kamer hing een bordeauxrood gordijn. Plotseling hoorden de meisjes gestommel achter het gordijn. Ze schrokken en keken elkaar verbaasd aan, want ze hadden niet verwacht dat er nog iemand zou zijn.

About the author

Elisabeth J.C. hield van kleins af aan al van schrijven. In het begin was er haar dagboek. Na het volgen van de lagere school in Altena en de middelbare school in het Sint-Jozefinstituut te Kontich, volgde ze regentaatsopleiding bij de Zusters Ursulinen te O.-L.-V.-Waver. Het imposante schoolgebouw, de sprookjesachtige wintertuin en de dagelijkse treinreis er naartoe waren zeker een bron van inspiratie. Later volgde ze lessen woord aan de Academie te Lier. Toen ontstond thuis in Lint het idee om een kinderboek te schrijven. De illustraties in het boek werden getekend door Nils Van den Borg. Het is een fantasierijke creatie geworden waarbij sprookjes-en natuurelementen in het leven van kinderen vervlochten zijn.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De Kalamoona's en het houten huisje

Author:

Elisabeth J.C.

Category:

Children books

Number of pages:

36

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

19-04-2019

ISBN:

978-94-638-9208-7 / 9789463892087

Price:

€ 15,99

Language

Dutch