Het wonder op sandalen

Omar El Messaoudi

Category: Novels

€ 25,49
Free shipping
Delivery between five and ten working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Een half gescheurde teenslipper maakt contact met de dorre aarde. De andere voet volgt. Een hand leunt op de metalen deur. Merkwaardig dat de zengende hitte op deze deur niet gevoeld wordt. Een man komt tevoorschijn en werpt kort een moeilijke blik richting de zon. Hij mompelt wat en sjokt vervolgens richting de waterval. Hij neemt een bad, loopt weer terug en gooit de deur dicht. Dagen gaan voorbij als de deur plotseling opnieuw wordt opengeduwd. Nu met iets meer kracht. De man staat weer buiten en kijkt wat geschrokken. Het geluid van de waterval is dit keer anders. Een mysterieus gevoel bestrijkt het lichaam. Het hart begint sneller te kloppen. Vandaag is anders. Vandaag loopt de man de waterval voorbij.

From the book

In het noordoosten van Marokko ligt de stad Chefchaouen. In het Berbers betekent dit ‘Horens’, wat afgeleid is van de twee hoge bergen die de stad lijken te beschermen. De huizen in deze stad zijn hemelsblauw geverfd, wat een magisch effect geeft. Naast de gezellige pleintjes en fonteinen bevindt zich ten oosten van deze stad een prachtig waterval. Achter deze waterval bevinden zich de ruïnes van een oude moskee. Achter deze ruïnes bevindt zich het huisje van een bijzondere bewoner. Een huisje kan je het amper noemen. De ruïnes van de oude moskee zien er nog levendiger uit dan dit huisje. Middels eigenhandig vervaardigde cement (modder, koeienmest en riet) en elqazdir (Marokkaanse benaming voor metalen platen) is er geprobeerd een onderkomen van te maken. Het huisje is iets groter dan een bushokje en bevat geen ramen. De metalen platen op het dak verraden de gierende hitte van de zon en de deur van het huisje staat er levenloos tegenaan. Zowel het huisje als de bewoner ervan lijken zich af te willen zonderen van de rest. Er heerst een merkwaardige stilte. Slechts het aangename geluid van de waterval is van een verre afstand te horen. Geen vogels of andere dieren die je even doen vergeten dat je alleen bent. De dagen worden opgeslokt. Plotseling is er leven. Met een krakend geluid gaat de metalen deur van het huisje langzaam open en blijft halverwege hangen. Een grappige deur trouwens, versierd met oude sardienblikjes en groene doppen. Een half gescheurde teenslipper maakt contact met de dorre aarde. De andere voet volgt. Een hand leunt op de metalen deur. Merkwaardig dat de zengende hitte op deze deur niet gevoeld wordt. Een man komt geheel tevoorschijn en werpt kort een moeilijke blik richting de zon. Hij mompelt wat en sjokt vervolgens richting de waterval. Zijn magere postuur blijft niet onopgemerkt. Door zijn onverzorgde lichte baard en bos haar lijkt hij de tijd te zijn vergeten. Sterker nog, de tijd lijkt hem vergeten te zijn. Een gier blijft hem op de voet volgen. De man kijkt omhoog, mompelt weer wat, pakt een steen en wil net een gooiende beweging maken. Halverwege de beweging stopt hij, loopt door en stopt de steen in zijn zak. Je zag een moment van aarzeling bij deze man. 

About the author

Omar El Messaoudi (1990) is een visionair. Hij denkt graag na over vragen die dieper en verder gaan dan het dagelijkse leven. Doordeweeks helpt hij bedrijven met de financiële rapportages en in het weekend is hij een ware voetbaldier. Op tienjarige leeftijd verhuisde Omar voor vier jaar naar Marokko om de Arabische taal te leren. Dit avontuur wakkerde bij hem een vlammetje aan waardoor hij sindsdien als een reiziger door het leven gaat.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Het wonder op sandalen

Author:

Omar El Messaoudi

Category:

Novels

Number of pages:

180

Illustrated:

No

Format/size:

Hardcover A5

Release date:

24-03-2019

ISBN:

978-94-6389-134-9 / 9789463891349

Price:

€ 25,49

Language

Dutch