Jim en Janka de Verschrikkelijke - Het gevecht met een vreselijke dictator

Vincent Stapelbroek

Category: Young Adult

€ 19,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Jim en Marvin vinden een afgebeten vinger in het bos. Dan komt de beeldschone Viona hun hut binnenstormen. Jim is meteen verliefd op haar. Viona herkent de vinger en vertelt dat die van haar vader is. De vinger is afgebeten door een jachthond van de soldaten van Janka de Verschrikkelijke en haar vader is gevangengenomen. Jim en Marvin besluiten Viona te helpen. Onderweg naar het kasteel moeten ze diverse gevaren trotseren, maar gelukkig krijgen ze daarbij hulp van Malixander de magiër, oom Johan en de vechtersbaas Storm. Ze krijgen te maken met zwarte ridders, wilde dieren en Witte Wijven. Zal het Jim en zijn vrienden lukken om de vader van Viona te bevrijden? Kunnen ze Janka verslaan? En zal de rust terugkeren in het mooie land Lovendia?

From the book

Jim draaide zich om. Hij stond oog in oog met een grote beer. Op hetzelfde moment vloog er een werpmesje langs hem heen. Het mesje kwam in het hart van de beer terecht. De beer viel morsdood voor zijn voeten neer. Hij kon nog net op tijd een stap naar achteren zetten.
Wat ging het allemaal snel! Viona kwam naast hem staan. Hij voelde haar hand op zijn schouder.
‘Dank je, Viona.’
‘Wel jammer van de beer, Jim. Maar goed liever de beer naar het hiernamaals dan jij.’ Viona trok hem even tegen zich aan. Dat was fijn. Even vergat Jim alle gevaren rondom hem.
‘Stop met dat geknuffel en geflikflooi! Daar hebben we nu geen tijd voor. We moeten verder’, onderbrak oom Johan de liefkozingen. Jim en Viona keken elkaar verliefd aan en schoten even in de lach.
‘Nogmaals bedankt, Viona. We zullen de grote baas nu maar weer gaan volgen. We moeten Marvin zo snel mogelijk bevrijden van die eikel van een Janka.’ Oom Johan liep nu sneller, direct gevolgd door Storm die hem wees waar ze naar toe moesten. Ze staken het plein schuin over en kwamen bij een grote deur.
‘Achter die deur is een gang en ik weet dat de werkkamer van Janka zich daar ergens bevindt. Als we eenmaal binnen zijn, weet ik wel welke deur we moeten hebben. Laat mij nu maar voorop lopen’, sprak Storm. Oom Johan liet hem voorgaan. De anderen volgden hem.
Storm duwde de klink naar beneden. De deur was gewoon open en ze konden zo naar binnen glippen. De gang was heel breed en hoog en werd verlicht door enkele fakkels. Aan het eind van de gang zag Jim iets bewegen. Was het een mens? Was het een dier? Het ging erg snel. Hadden de anderen het ook gezien?

About the author

Vincent Stapelbroek (1960) woont met zijn vrouw Marjo in Lichtenvoorde. Hij is vader van een volwassen zoon en dochter. Sinds 1982 is hij onderwijzer. Hij vindt het erg leuk om mooie verhalen te vertellen. Die verhalen zijn soms echt gebeurd, maar vaak ook niet. Daarnaast is hij geïnteresseerd in geschiedenis en muziek.

Een klein jaar geleden vond hij dat het eens tijd werd om een spannend jongensboek te schrijven, een verhaal dat hij zelf graag zou willen lezen. Dat besluit resulteerde in dit avontuurlijke boek, dat natuurlijk ook door meisjes gelezen kan worden!

Reviews

2019-07-07 16:41:13 | By: Judith
Hoi Vincent.. Net je boek uitgelezen! Erg mooi geschreven en leuk verhaal om te lezen. Knap! Groetjes JudithWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Jim en Janka de Verschrikkelijke - Het gevecht met een vreselijke dictator

Author:

Vincent Stapelbroek

Category:

Young Adult

Number of pages:

164

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

03-05-2019

ISBN:

978-94-6389-244-5 / 9789463892445

Price:

€ 19,99

Language

Dutch