Homoseksualiteit is geen keuze - Als je homoseksuele man je verlaat en daarna

Marie-Louise Klomp

Category: Novels
  • (3)

€ 20,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

‘Ik vind dit heel moeilijk om te zeggen, want ik heb toch echt veel om je gegeven, maar het gaat echt niet meer. Daarvoor is er met mij teveel gebeurd. Ik hoor echt in dat andere wereldje thuis, dat weet ik nu zeker. En daar maak jij geen deel meer van uit.’

Toen Marie-Louise Klomp vanuit het niets geconfronteerd werd met de homoseksualiteit van haar man stortte haar wereld in. Tijd om te rouwen was er niet. Ze moest door, want haar acht maanden oude dochtertje verdiende hoe dan ook een normale jeugd. Om haar pijn en verdriet draaglijk te maken, begon ze met schrijven. Zo wilde ze dat haar dochter later zou kunnen lezen hoe moeilijk haar beide ouders het hadden gehad. Haar moeder, omdat ze er plotseling helemaal alleen voor stond en haar vader omdat hij afscheid moest nemen van zijn dochtertje en zijn vrouw.

Een ontroerend mooi verhaal!
Veronique Janssen, recensent Veronique’s Boekenhoekje.

Als je besluit om slechts één enkel boek te lezen dat gebaseerd is op waargebeurde feiten, laat het dan alsjeblieft dit zijn.
Valerie Vaes, recensent Valeries Boekenwereld.

From the book

Het leek alsof een kille hand me bij mijn keel greep, toen ik Joost met afgezakte schouders naar zijn auto zag lopen. Het geluid van het dichtslaande autoportier deed me rillen en nog voordat de auto in het donker verdwenen was, biggelden er al tranen over mijn wangen.
‘Dag, schatje,’ fluisterde ik zachtjes voor me uit. Ik vluchtte dat voor mij zo vreemde huis weer in, rende naar boven en vloog het kamertje van Julia binnen. Op mijn tenen liep ik naar het campingbedje en zachtjes wreef ik met mijn vinger langs haar wangetje. Ik verslond dat slapende wezentje van nog geen jaar oud met mijn ogen, maar ik voelde me tegelijkertijd zo ontzettend machteloos.
‘Ik had je de hele wereld willen geven, maar in plaats daarvan neem ik je je papa af. Voor jou had ik een roze toekomst in petto, maar nu kan ik alleen maar proberen om het verdriet en de zorgen die komen gaan voor je verborgen te houden. Het spijt me, het spijt me zo,’ fluisterde ik zachtjes in het donker.

About the author

Marie-Louise Klomp was zes jaar werkzaam als functielaborante in een ziekenhuis. Na haar verhuizing naar een dorp schreef zij ruim 25 jaar voor een regionaal dagblad. Inmiddels heeft zij een eigen tekstbureau. Homoseksualiteit is geen keuze verscheen eerder onder de titel Omdat de natuur anders besliste en is haar debuutroman.

Reviews

2019-09-29 20:55:38 | By: Juanita | Rating:
Na de outing van Joost heb ik me wel af en toe geërgerd aan hem, hoe kun je zo egoïstisch zijn vroeg ik me af, al heeft dit misschien te maken met het feit dat je maar één kant van het verhaal hoort. Maar naar het einde toe kreeg ik toch wel bewondering voor alle personages, hoe een hele familie erin slaagt een trieste situatie om te vormen tot iets positiefs en dat vooral in het belang van Julia. Al moet ik eerlijkheidshalve zeggen dat mijn sympathie toch vooral uitging naar Marie-Louise, Rob en Julia. Chapeau voor jullie!

2019-06-11 21:40:52 | By: Valeries Boekenwereld | Rating:
Marie-Louise vertelt haar verhaal vanuit het standpunt van een personage, maar het is wel gebaseerd op haar eigen levensloop. Ze heeft een gelukkig leven, is getrouwd en samen hebben zij en haar man een prachtig dochtertje. Maar haar wereld stort in wanneer haar man een schokkende bekentenis doet: "Ik vind dit heel moeilijk om te zeggen, want ik heb toch echt veel om je gegeven, maar het gaat echt niet meer. Daarvoor is er met mij teveel gebeurd. Ik hoor echt in dat andere wereldje thuis, dat weet ik nu zeker. En daar maak jij geen deel meer van uit." Uit het niets wordt ze geconfronteerd met het feit dat haar man op mannen valt en dat haar huwelijk op de klippen loopt. Het maakt haar vanbinnen kapot, maar ze heeft geen tijd om verdrietig te zijn want haar acht maanden oude dochtertje verdient het om op te groeien in een warm nest, desnoods met slechts één ouder. Als recensent heb ik hier weinig aan toe te voegen. Het verhaal is hard, maar o zo eerlijk en menselijk. Uiteraard zijn er hier en daar opmerkingen te maken over zinnen die beter anders zouden worden geformuleerd of passages die misschien overbodig zijn, maar dat verschuift allemaal naar de achtergrond tijdens het lezen van dat verhaal. Waar het hoofdpersonage (en de auteur) mee te maken heeft gekregen, wens je niemand toe. Maar ook voor de echtgenoot is dit een harde realiteit want een plekje vinden in die andere wereld is niet zo rooskleurig als het lijkt. Dat de auteur zelf door een nachtmerrie is gegaan, is een zekerheid, maar dat ze de kracht heeft om het zo sterk neer te schrijven en de emoties zo voelbaar te maken, is onbeschrijflijk knap. Ik heb meegelachen en meegehuild, tranen waren zonder twijfel aanwezig. Maar toch voelde ik steeds een sprankeltje hoop, de glimlach van dochterlief en de vechtlust om door te gaan. Die combinatie tussen persoonlijke drama's en hoop maken van dit boek een parel dat je in één ruk uitleest. Als je besluit om slechts één enkel boek te lezen dat gebaseerd is op waargebeurde feiten, laat het dan alsjeblieft dit zijn. Recensie verscheen op Valeries Boekenwereld

2019-05-23 17:17:58 | By: Veronique's Boekenhoekje | Rating:
Edit mei 2019: De cover van het boek is aangepast (deze past veel beter!) en het boek is uitgegeven door uitgeverij Boekscout. Extra leuk: mijn quote uit deze recensie staat op de achterkant! Op basis van de cover had ik dit boek waarschijnlijk niet uitgekozen. Het doet een beetje zakelijk aan. Dit past niet bij het gevoelige en kwetsbare verhaal van Marie-Louise. Het verhaal is verdeeld in verschillende tijdssprongen en in het begin snapte ik de volgorde niet. Achteraf vond ik de volgorde heel logisch. Het verhaal is heel mooi en met respect geschreven. Dat is heel knap, want je voelt de boosheid, wanhoop en het verdriet van Marie-Louise. Je leeft vanaf de eerste pagina mee met Marie-Louise. Ik ben ontroerd door het verhaal. De schrijfstijl van Marie-Louise is heel soepel en fijn. Soms zit er een vleugje humor in en dat maakt het boek luchtiger. Er wordt natuurlijk maar één kant van het verhaal geschetst. Daar moet je rekening mee houden, maar het is een verhaal dat je meeneemt en je raakt. Recensie verscheen eerder op Veronique's BoekenhoekjeWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Homoseksualiteit is geen keuze - Als je homoseksuele man je verlaat en daarna

Author:

Marie-Louise Klomp

Category:

Novels

Number of pages:

184

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

17-05-2019

ISBN:

978-94-6389-282-7 / 9789463892827

Price:

€ 20,50

Language

Dutch

Rating:

  • (3)