Nog meer nutteloze reisverhalen - Meer woorden dan oorden

Gerard van Wees

Category: Travel

€ 23,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

De Aarde kent vele prachtige plekken en nog meer bijzondere bewoners. Als je die twee combineert tot groepsreizen, dan ontstaat een wonderlijke wereld. Daar kan je van genieten, daar kan je je aan storen of je doet het allebei en zet dat dan zo humoristisch mogelijk op papier. Zelfspot (zeer verdiend), dochterspot (eigenlijk ook een soort zelfspot) en vreemdenspot (vreemden heten niet voor niets vreemden) wisselen elkaar in dit boek af tegen een steeds veranderd - maar bijna altijd fraai - decor in Italië, Indonesië, de Shetland-eilanden, de Faeröer-eilanden, IJsland, Noorwegen, Thailand, Cambodja, Brugge, Gent en Marokko.

From the book

Nu de bus de eindbestemming van vandaag (Erfoud) binnen schootsafstand heeft, besluit Jabbar dat het tijd is om zijn organisatorische talenten te etaleren: hij gaat de vijfendertig mensen die de optionele jeeptocht naar een zonsondergang in de Sahara hebben geboekt alvast - volkomen onnodig, want dat gaat vanzelf goed - verdelen over zes jeeps, dus “vijf jeeps met vijf mensen en één met vijf. Nee, vijf met vijf mensen en één met zes.” Het wordt even stil. “Ja, één met vijf.” Na deze, ongecorrigeerde, valse start vraagt hij: “Wie wil er in jeep één?” Dat lukt nog net. Bij jeep twee wordt het al rommeliger. Het wordt pas echt lastig als hij na jeep twee nog een keer jeep twee gaat vullen. En daarna in jeep drie ineens vijf mensen stopt, terwijl er in jeep zes vijf mensen zouden zitten. Bij jeep vier en vijf aangekomen weet niemand meer in welke jeep hij of zij zit. De Snip en Snap-revue draait op volle toeren, John Lanting kijkt jaloers toe vanaf zijn penthouse met zestien identieke deuren en de Mounties overwegen een postume comeback in een poging om deze act te evenaren. Maar Jabbar geeft niet op. Hij wurmt zich terug door de bus en roept enthousiast: “Wie zit er in jeep één?” Onbetaalbaar. Jabbar gaat fooi krijgen.

About the author

Gerard van Wees wil best zijn steentje bijdragen aan het welzijn van onze Aarde door zijn ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te maken, maar ja, hij heeft wel twee kinderen op de wereld gezet, is met geen mogelijkheid zijn auto uit te krijgen, eet bij voorkeur stapels vlees en hij is op zijn gelukkigst als hij alle uithoeken van die mooie Aarde met zijn eigen ogen kan aanschouwen om daar vervolgens over te schrijven in bomenverslindende boeken. Gerard wil groen zijn, zou volgens groene gedragsnormen rood van schaamte moeten zijn, maar hoopt u vooral blauw van het lachen te krijgen.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Nog meer nutteloze reisverhalen - Meer woorden dan oorden

Author:

Gerard van Wees

Category:

Travel

Number of pages:

328

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

07-06-2019

ISBN:

978-94-6389-326-8 / 9789463893268

Price:

€ 23,50

Language

Dutch