Verstopte Verledens

Renee van Hensbergen en Roelof Speelman

Category: Novels
  • (1)

€ 20,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Het is 1970. De verlegen vrijgezel, Berend koopt een oud vervallen huisje in zijn geliefde Friesland. Hij vindt bij het opknappen een vergeeld, half vergaan dagboek en raakt in de ban van de schrijfster, Akke. Kersverse bruidegom Sjoerd, in het bruisende Amsterdam, blijkt over een soortgelijk dagboek te beschikken, dat is geschreven door de geliefde van Akke. Als beide mannen met elkaar in contact komen en in het verleden duiken blijken hun levens en die van hun familie meer met elkaar verweven te zijn dan ze ooit hadden kunnen vermoeden. 

From the book

De paar bloeddruppels vallen nauwelijks op. De vloer is oud en verweerd en veel stenen liggen los. Het valt Berend op dat enkele stenen een ander geluid maken dan de rest. Ze klikken tegen elkaar aan wanneer je er overheen loopt en op één plek klinkt het hol. Alsof er iets onder de stenen zit, een ruimte.
Berend laat zich op zijn knieën zakken en probeert een steen op te lichten. Na diverse pogingen lukt het hem om er een steen uit te halen.
Daarna is het gemakkelijk. Zijn vermoeden is juist. Onder een aantal stenen ligt een houten kistje in plaats van zand. Nadat hij de stenen heeft verwijderd, probeert Berend het kistje op te tillen. In plaats daarvan komt het deksel los en Berend ziet een oud boek liggen. Heel voorzichtig pakt hij het boek uit het kistje. Verder is het kistje leeg.
Het boek legt hij op een plank om de vloer weer in zijn oorspronkelijke staat terug te brengen.
Zij vondst ligt op de keukentafel. Voorzichtig slaat Berend de handgeschreven bladzijden om. Het papier lijkt broos. Berend vraagt zich af hoe oud het boek is. Eigenlijk is het meer een dik schrift met een leren kaft. De sierlijke letters zijn zo goed als niet te ontcijferen.
De taal lijkt op Fries, maar door de vele onleesbare letters lukt het Berend niet om er ook maar iets van te maken. Hoe verder Berend het doek doorbladert, hoe meer hij tot de overtuiging komt dat dit een dagboek is van iemand die, lang geleden, hier heeft gewoond. Bepaalde namen komen regelmatig terug en ook data worden genoemd, zij het in Romeinse cijfers, die hij zo niet kan vertalen naar de huidige jaartallen.

About the author

Verstopte verledens is het eerste product van de bijzondere samenwerking van twee auteurs die elkaar toevallig hebben ontmoet. De schrijvers hebben evenveel verschillen als overeenkomsten in achtergrond, opvattingen, levensvisie, idealen en bezigheden. Zo heeft Renee een schat aan ervaring op het gebied van het schrijven van o.a. teksten voor kindertelevisieprogramma’s en is zij, naast creatief schrijver trainer Nederlands als Tweede Taal en psychosociaal therapeut, schrijft Roelof ook boeken met een christelijke signatuur, is hij huisschilder en buikspreker. Renee is geworteld in Amsterdam, Roelof in Friesland. Verstopte verledens is een mix van twee bestanddelen die samen een unieke nieuwe smaak maken.

Reviews

2019-07-29 21:43:25 | By: Pauline Bouma | Rating:
Prachtig boek, spannend verhaal dat je blijft boeien tot de laatste bladzijde. Het verhaal laat je niet los.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Verstopte Verledens

Author:

Renee van Hensbergen en Roelof Speelman

Category:

Novels

Number of pages:

194

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

24-05-2019

ISBN:

978-94-6389-298-8 / 9789463892988

Price:

€ 20,50

Language

Dutch

Rating:

  • (1)