Kind in oorlog WOII - Autobiografie van Hannie Roosterman als kind in de Tweede Wereldoorlog

Hannie Roosterman

Category: Children books
  • (1)

€ 14,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Hannie heeft haar leven als de 5-jarige Anja in WOII beschreven, met door haarzelf geschilderde illustraties. In dit boek beschrijft ze, via Anja, hoe zij de oorlog heeft beleefd. Ze hoopt hiermee op 83-jarige leeftijd een bijdrage te leveren voor kinderen nu, zodat zij kunnen zien dat samenleven met respect voor elkaars afkomst, cultuur en geloof heel belangrijk is, omdat oorlog nooit het antwoord mag zijn.

From the book

Ook ziet ze een man met handkar naar de markt gaan. Hij heeft een mooie gele ster op zijn jas. Ze vindt het mooi en denkt: dat wil ik ook. Ze vraagt aan haar Oma: “Wilt u voor mij ook een gele ster op mijn jas maken?”
Nu wordt Oma heel boos en zegt: “Kind, dat is een Jodenster. Zeur toch niet zo.” Anja vraagt maar niets meer iedereen is boos.

Anja wist niet dat de Jodenster bedoeld was om de Duitsers te laten wie een Jood was. De Duitsers hadden slechte plannen met de Joodse mensen. Ze stuurden ze met de trein naar concentratiekampen in Polen en Duitsland. Daar liep het slecht met hen af.
Zes miljoen Joodse mensen zijn gedood; vrouwen, kinderen, mannen... hele families, alleen omdat ze zwart haar hadden, niet blond waren en een ander geloof hadden. Anja wist dit niet. Toen ze groter werd wel en dat vond ze ook heel erg, want ook kinderen uit haar straat kwamen nooit meer terug. In Amsterdam woonden veel joodse mensen, ook Anne Frank. Er waren hele families die onderdoken, ook in Anja geliefde dierentuin Artis konden mensen zich verstoppen om aan de Duitsers te ontkomen.


About the author

Hannie Roosterman is 83 jaar, moeder van 3 kinderen, 6 kleinkinderen en 6 achterkleinkinderen. Zij heeft in haar leven altijd het positieve gezien, ondanks dat zij een moeilijke start heeft gehad als kind in de oorlog WOII. Hannie laat zien dat hoe diep het dal ook is, er is altijd hoop. Hannie schildert ook en heeft de illustraties in het boek zelf gemaakt. Zo geeft ze goed weer hoe zij de oorlog als kind beleefd heeft.

Reviews

2019-06-07 12:12:42 | By: Ellie | Rating:
Waaauw wat mooi. Echt goed om te lezen en in te realiseren wat de beleving van een kind is in een oorlog
Mooi beschreven !!!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Kind in oorlog WOII - Autobiografie van Hannie Roosterman als kind in de Tweede Wereldoorlog

Author:

Hannie Roosterman

Category:

Children books

Number of pages:

30

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

07-06-2019

ISBN:

978-94-638-9342-8 / 9789463893428

Price:

€ 14,99

Language

Dutch

Rating:

  • (1)