Wegwijs op IJsland - Locaties, routes en wegen in detail

Ron Vandenbrom

Category: Travel

€ 26,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Wegwijs op IJsland is een boek dat je aan de hand neemt tijdens je reis over dit fascinerende eiland. Of je nou te voet, met de fiets of gemotoriseerd op zoek gaat naar al het moois dat IJsland te bieden heeft, vrijwel niets zal voor jou verborgen blijven. De locaties van meer dan 1000 bezienswaardigheden, zoals vulkanen, geisers en watervallen, worden uitvoerig beschreven. Behalve dat je een zeer gedetailleerde kijk op IJsland krijgt, maak je ook kennis met de wijze waarop de IJslanders onder de barre klimatologische omstandigheden hebben kunnen overleven en de woeste natuur naar hun hand hebben weten te zetten. Daarnaast wordt op meerdere plaatsen aandacht geschonken aan IJslandse saga's en volksverhalen zodat ook de liefhebbers daarvan ruimschoots aan hun trekken komen.

From the book

Ga na ruim 3,5 kilometer rechtsaf naar Illugastaðir. Bij deze boerderij zijn in 1828 de eigenaar Natan Ketilsson en een van zijn schaapsherders vermoord. Hiervoor zijn bij Þrístapar op 12 januari 1830 bij de laatste openbare executie van IJsland de moordenaars Agnes Magnúsdóttir en Friðrik Sigurðsson onthoofd (zie Norðurland-vestra bij de beschrijving van de ringweg, en ook #712, #717 en #722). Vanaf de huidige boerderij gaat een wandelpad naar de kust waar veel robben en zeehonden te zien zijn (30 minuten heen en terug).

About the author

Ron Vandenbrom (1958) komt al sinds 1998 regelmatig op IJsland. Hij heeft het eiland in alle jaargetijden meerdere malen doorkruist, en gedurende zijn reizen heeft hij nauwkeurige aantekeningen gemaakt van de plaatsen die hij bezocht heeft en van de zoektochten die daar soms voor nodig waren. Ook kwam hij regelmatig in gesprek met bewoners die hem vertelden over de plaatselijke omgeving en de bezienswaardigheden die daar te vinden waren. Ron heeft besloten om zijn kennis te delen met ieder ander die IJsland een warm hart toedraagt.

Het is een eigen, origineel boek geworden.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Wegwijs op IJsland - Locaties, routes en wegen in detail

Author:

Ron Vandenbrom

Category:

Travel

Number of pages:

436

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

26-07-2019

ISBN:

978-94-638-9491-3 / 9789463894913

Price:

€ 26,50

Language

Dutch