Uitgekookte criminelen

Antoon Engelbertink

Category: Thrillers

€ 21,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Marcus Beverdam (33) uit Wezep licht bij voorkeur de oudere mens op, goedgelovig, niet op de hoogte van de laatste techniek. Maar een elektronicaketen proberen te bedonderen, is ook geen probleem. Wie is de slimste?
Een gerenommeerde chirurg kan niet langer wachten op zijn erfenis. Na zijn eerste wanhoopsdaad volgt onherroepelijk zijn tweede. Het succesvolle MMB-team wordt ook op deze zaak gezet.
Marcus ontmoet een charmante dame uit Bonaire en is totaal van slag. Toch gaat hij tot het uiterste. In Twente zijn jonge zigeuners actief met babbeltrucs. Tot slot verdient Toos Zwienenbarg al 20 jaar haar inkomen in de oplichterij. Een dubbele moord is haar ondergang. Wie zijn haar slachtoffers?

From the book

Zo is er altijd wat. Komt de postbode iedere dag prompt omstreeks 15.10 uur in Sterrenmos, is hij nu in geen velden of wegen te bekennen en het is al 15.34 uur. Dat is niet normaal meer. Zou hij ziek geworden zijn? Heeft hij een ongeluk gekregen? Lekke band? Bedondert hij zijn baas? Als dit geintje mislukt, kan hij helemaal opnieuw beginnen en daar baalt hij behoorlijk van. Het geld groeit hem ook niet op zijn rug.
Ja, dat mopperde zijn vader vroeger ook als er weer een aanmaning betaald moest worden en de muizen dood voor de blikken broodtrommel lagen.
Marcus Beverdam, een dertiger, heeft het nog niet gedacht, of daar komt een zwart-oranje jas om de hoek van Buidelmos gesjeesd. Die jongeman heeft altijd haast. Tenminste, tijdens alle keren, dat hij hem de laatste twee weken is gevolgd. De damesfiets wordt ruw tegen een lantaarnpaal of een boompje aan de overkant van de straat geparkeerd, de man pakt een bundel post uit zijn fietstas, rukt de elastiekjes eraf, hangt die ook om zijn stuur en loopt in een driftige draf naar het begin van de straat. Eén brok dynamiet. Gelukkig is er geen vuurtje in de buurt. Zwolle, zaterdag, de 9e november.
Mooi, nu is het een kwestie van afwachten. De man komt vanzelf bij nummer 22, als er geen kink in de kabel komt. Waarom zou er een kink in de kabel komen? Een beetje positief blijven denken, kan nooit kwaad.
Ieder huis in deze straat heeft een eigen parkeerplaats naast de voordeur in plaats van een voortuintje. Ook is daar ruimte voor een kliko. Hier en daar bakent een heggetje de grenzen af. Schattige bolboompjes zijn ook erg in trek, ze torenen boven de auto’s uit. Het werkelijk prachtige groene gezicht van de buurt wordt echter bepaald door een brede sloot met veel riet, grenzend aan een hoge aarden wal en daarachter, in de verte, bij de uiterwaarden van de IJssel, staan de populieren in slagorde opgesteld. Voor de bovenste helft van hieruit zichtbaar.

About the author

Antoon Engelbertink (Losser, 1944) debuteert in 2009 met een sprookjesboek, gevolgd door twee gedichtenbundels. In 2010 verschijnt zijn emotionele semi-autobiografische roman ‘Het geniepige vergif’.
Antoon wisselt opnieuw van genre. De misdaadthriller ‘De tweede moord in Baaiduinen’ verschijnt in 2011 in de politieserie ‘MobieleMisdaadBrigade’ (MMB). Hiermee heeft hij zijn draai gevonden, want er zijn al 18 MMB-thrillers gepubliceerd. Vooral actueel. De seks en de humor worden niet vergeten. Ook deel 18 is een verrassend en spannend leesgenot.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Uitgekookte criminelen

Author:

Antoon Engelbertink

Category:

Thrillers

Number of pages:

246

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

05-07-2019

ISBN:

978-94-638-9403-6 / 9789463894036

Price:

€ 21,50

Language

Dutch