Zwart schaap binnen de blauwe familie

Jacco Bezuijen

Category: Biographies

€ 17,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Ieder jaar krijgen ruim tweehonderd politieagenten een Post Traumatische Stress Stoornis, Jacco Bezuijen overkwam dit in 2013. In ‘Zwart schaap binnen de blauwe familie’ beschrijft Jacco op een open en kwetsbare manier wat het leven met PTSS met hem en zijn gezin doet. Jacco neemt je mee in zijn dagelijks bestaan, de liefde voor zijn gezin, de gevechten die hij met de monsters in zijn hoofd voert en het belang van zijn Buddyhond. Jacco is trots op de jaren waarin hij zich heeft mogen inzetten voor de maatschappij, maar door de juridische strijd tegen zijn oud werkgever over compensatie van restschade voelt hij zich steeds meer het zwarte schaap van de voor hem eens zo belangrijke blauwe familie.

From the book

PTSS is een rotziekte die veel invloed heeft op mijn dagelijks bestaan, mijn gezin, mijn vrienden en familie. PTSS is een ziekte waar ik niet voor gekozen heb, een ziekte die ik opgelopen heb toen ik de taak had in ondergeschiktheid aan het bevoegd gezag en in overeenstemming met de geldende rechtsregels te zorgen voor de daadwerkelijke handhaving van de rechtsorde en het verlenen van hulp aan hen die deze behoeven! (artikel 3 Politiewet) Met andere woorden, ik heb mijn ziekte opgelopen toen ik een stap vooruit deed waar anderen een stap terug zetten, soms met gevaar voor eigen lijf en leden. Mijn lijf en met name de grijze massa heeft door het uitvoeren van deze taak zoveel trauma’s opgelopen dat deze onherstelbaar beschadigd is. Nooit word ik meer de oude Jacco van voor 2013 en moet ik verder met alle beperkingen die deze ziekte mij heeft gebracht.

About the author

Jacco Bezuijen woont met zijn vrouw, zoon en dochter in Barendrecht. In 2012 schreef Jacco zijn eerste boek over zijn werk als politieagent. Toen bij Jacco in 2013 werkgerelateerde PTSS werd gediagnosticeerd stortte zijn wereld in. Maar hoe zwaar dit ook voor hem was, bleef hij het schrijven trouw en schreef hij een boek over het ontstaan van zijn PTSS. In Zwart schaap binnen de blauwe familie blikt Jacco, open, eerlijk en kwetsbaar terug op zes jaar leven met PTSS, hopend op meer begrip. Begrip die er bij zijn oud-werkgever en een deel van zijn collega’s niet of nauwelijks lijkt te zijn.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Zwart schaap binnen de blauwe familie

Author:

Jacco Bezuijen

Category:

Biographies

Number of pages:

96

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

16-08-2019

ISBN:

978-94-6389-514-9 / 9789463895149

Price:

€ 17,50

Language

Dutch