Donner en Dochter - Rotterdamse Misdaadmysteries

Rikard Juttmann

Category: Thrillers

€ 21,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Een Rotterdamse politiecommissaris gaat na het overlijden van zijn vrouw met vervroegd pensioen. Zijn dochter is een beeldschone actrice en de absolute vedette van de Nederlandse film. Om hem te leren hoe hij zich moet ontspannen trekt zij bij hem in. De hoofdcommissaris, die zich tevergeefs tegen het vertrek van zijn succesvolle recherche-chef had verzet, heeft bedongen dat de commissaris zo nodig zijn opvolger, een jonge hoofdinspecteur, zal ondersteunen. Deze aarzelt geen moment om hiervan gebruik te maken. De jongeman ontdekt echter al snel dat hij daarmee niet alleen de hulp van zijn voormalige chef inroept maar ook van diens dochter, die zich enthousiast met het politiewerk van haar vader bemoeit. Een verrassing, maar geen onaangename.

From the book

Deel 1. Haviken & Duiven
In de gang legde Maria Dekker haar hand op Paula’s arm en keek haar bezorgd aan. ‘Dat meisje dat vanochtend is doodgeschoten, was dat een vriendin van u?’
‘Waarom denkt u dat?’
‘Nou het is toch een beetje ongebruikelijk dat een commissaris van politie zijn dochter meeneemt tijdens een onderzoek, daarom dacht ik dat u misschien persoonlijk betrokken was.’
Paula keek haar strak aan. ‘Het is het zusje van mijn verloofde.’
Maria sloeg verschrikt beide handen voor haar mond: ‘Wat verschrikkelijk!’
‘Dat meisje is overigens niet dood’ zei Donner, die achter Maria stond, zachtjes. Abrupt draaide zij zich om en keek Donner met grote niet begrijpende ogen aan.
‘U zei toch dat het meisje was neergeschoten’, zei Dekker scherp.
‘Neergeschoten, niet doodgeschoten. Zij ligt op de intensive care in het Erasmus MC.’
‘O, wat heerlijk gelukkig!’ zei Maria en haar wonderlijke ogen stonden ineens vol tranen. Spontaan pakte zij Paula bij de schouders en kuste haar op beide wangen. ‘Ontzettend veel sterkte!’ zei ze, en ze draaide zich snel om en liep het huis in.

Deel 2. Familie & Vrienden
Stolk vermande zich. Hij wist dat Donner niets van omfloerste eufemismen moest hebben als er pijnlijke conclusies getrokken moesten worden. Dus vatte hij de kern van wat de nieuwe feiten aan het licht hadden gebracht bondig samen. ‘Wat eerst een raadselachtige moord op een vriend van de familie Vogel leek, blijkt nu een afrekening in het criminele milieu te zijn.’
Paula keek naar hem op met een droevige uitdrukking op haar gezicht. Stolk, die alle films waarin Paula Donner speelde meerdere keren had gezien, herkende in haar gezichtsuitdrukking het verdriet dat zij vertolkt had in een rol waarin zij een jonge vrouw speelde, die geconfronteerd werd met de ontrouw van haar minnaar. Maar deze keer was het verdriet niet geacteerd, maar echt.
‘Wil dat zeggen dat volgens jou ook de familie Vogel deel uitmaakt van het criminele milieu?’, vroeg zij gelaten.

About the author

Rikard Juttmann is een gepensioneerde Rotterdamse wetenschapper, die zijn ervaring met academisch proza gebruikt bij het verwezenlijken van zijn bijna vergeten jeugdambitie: het schrijven van spannende misdaadmysteries.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Donner en Dochter - Rotterdamse Misdaadmysteries

Author:

Rikard Juttmann

Category:

Thrillers

Number of pages:

244

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

30-08-2019

ISBN:

978-94-638-9505-7 / 9789463895057

Price:

€ 21,50

Language

Dutch