Na ampel overleg - Familieverhalen rondom de Tweede Wereldoorlog en een blik op de tijd sindsdien

Margje B.

Category: Stories

€ 17,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Margje B. schrijft over familieverhalen, die zich afspeelden rondom de Tweede Wereldoorlog en de tijd nadien. Ze schetst een tijdsbeeld van de oorlogsjaren tot aan de zeventiger jaren, waarin hard gewerkt werd voor wederopbouw en een nieuw bestaan. Op dichterlijke wijze vervolgt ze met onderwerpen uit de huidige tijd, waarvan ze hoopt dat het de lezer stof tot overpeinzen geeft. Ampel overleg met haarzelf ging eraan vooraf, de aftrap van het boek getuigt daarvan.

From the book

Rood is de kleur waarbij de gedachte in een sluimer verkeert. Oranje geeft het langzame ontwaken aan, totdat groen het startsein voor actie is. Het moment breekt aan om de gedachte te communiceren met de buitenwereld, het is gerijpt om geoogst te worden. Het brein heeft alles geordend en gestructureerd en heeft er uitvoerig over nagedacht.

About the author

Margje B. is verpleegkundige van beroep. Door haar hobby kwam het kinderboek De avonturen van Negrito tot stand, waarvan ze de illustraties zelf maakte door middel van olieverfschilderijtjes. Ze werd geïnspireerd om door te gaan met schrijven, door bewaarde verhalen uit de familiegeschiedenis. Een nieuwe bron van inspiratie was aangeboord, waardoor bewaarde gedichten en gedachtegangen ook een plek kregen.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Na ampel overleg - Familieverhalen rondom de Tweede Wereldoorlog en een blik op de tijd sindsdien

Author:

Margje B.

Category:

Stories

Number of pages:

88

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

30-08-2019

ISBN:

978-94-6389-547-7 / 9789463895477

Price:

€ 17,50

Language

Dutch