Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

In nog geen jaar tijd

Auteur

Astrid HL Goossens

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
19 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie
(Nederland en België)

Samenvatting

De 14-jarige tiener Lena heeft problemen thuis en op school. Ze voelt zich eenzaam. Ze is onzeker in het omgaan met jongens en vooral de emoties die ze bij haar losmaken. Het volwassen worden vindt ze moeilijk. Daar komt verandering in als ze in aanraking komt met drugs. Ze leert de aangename kanten, maar ook de negatieve kanten ervan kennen.

Over de auteur

Astrid HL Goossens (1970) is gesprekstherapeute. Als hobby schrijft ze korte verhalen. In haar praktijk te Brecht in België behandelt ze onder andere tieners met problemen. De problemen die zij ervaren, zetten haar aan om dit fictieve verhaal te schrijven. Hiermee probeert ze de lezers erop te wijzen dat ze niet alleen zijn als ze problemen ervaren. In het boek besteedt ze aandacht aan de problemen rond het volwassen worden en de extreme gevoelens die hiermee gepaard gaan.

Productinformatie

ISBN
9789402232783 / 978-94-022-3278-3
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
20-01-2017
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
124
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

De begrafenis was heel triest. Ik heb veel gehuild. Ons moeder was naast haar zus en mijn grootvader gaan zitten. Ik zat naast het kind van mijn tante. Zoals het hoort voor kleine kinderen! Ik ben natuurlijk nog niet oud genoeg om naast de volwassenen te zitten. Na de begrafenis zijn we naar het huis gegaan van mijn grootvader. Ik ben daar een uurtje gebleven. Dan mocht ik van ons moeder naar huis. We wonen toch vlakbij, dus mocht ik alleen gaan. Mijn zus is ook naar huis gegaan. Ik heb nog heel wat gehuild thuis. Mijn zus heeft me echter niet getroost. Ze was aan het bellen met Jan! Ik hoorde haar vragen of hij wilde langskomen die dag. Ik was razend! Waarom zou hij moeten langskomen op de dag dat onze grootmoeder is begraven! Kent zij geen respect? Gelukkig heeft hij nee gezegd. Maar zij is wel naar hem gegaan. Dus was ik helemaal alleen met mijn verdriet. Ik ben op mijn bed gaan liggen en ben in slaap gevallen. Toen ik later wakker werd, was mijn zus nog niet terug en onze moeder ook niet. Ik stuurde haar een bericht. Na tien minuten liet ze weten dat ze met de familie ergens waren gaan eten. Ze waren langs geweest, maar omdat ik lag te slapen, hebben ze me maar laten liggen. Ik mocht van mijn moeder zelf eten maken voor mezelf. Toen was ik echt kwaad! Ik heb een heleboel kleding van mijn moeder uit de kast gehaald en in stukken gescheurd. Het was toch kleding die ze enkel in de zomer draagt, dus ze zou het toch niet merken.
En daarna heb ik die joint gerookt. Ik had wel het venster opengezet, want dat ruikt toch wel hard hoor. Maar ik werd daar zo kalm van…

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Maria op 31-01-2017
Ik heb het boek gisteren in één ruk uitgelezen en vind het heel interessant en vlot geschreven.