Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Een Spirituele Samenleving
een gids om mens-, dier- en milieuvriendelijk samen te leven

Auteur

Marlon Wong-Sioe

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,8 / 5 (6 reviews )
Prijs
25 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België)

Samenvatting

Een Spirituele Samenleving biedt een radicaal hoopvol alternatief voor de samenleving waarin we vandaag de dag leven. Een samenleving waarin we te maken hebben met angst, verdriet en woede die zich vaak uiten in oorlog, misdaad, hongersnood en milieuvervuiling. Het kan ook anders!


We kunnen vormgeven aan een meer vreedzame samenleving. We kunnen samen een mens-, dier- en milieuvriendelijke samenleving creëren. Een liefdevolle samenleving waarin iedereen de ruimte ervaart om zijn of haar hart te volgen. Waarin iedereen gesteund wordt om zijn of haar talenten te ontplooien en in te zetten ten goede van de wereld. Jij kunt je bijdrage leveren! Een Spirituele Samenleving laat zien hoe!

Over de auteur

Marlon Wong-Sioe was van jongs af aan al geïnteresseerd in spiritualiteit. Na het vwo rondde hij de hbo bachelor Theologie en levensbeschouwing af. Maatschappelijke zaken gaan hem aan het hart. Op een creatieve wijze zet hij zich graag in om de wereld tot een mooiere plaats te maken voor iedereen.

Productinformatie

ISBN
9789402245417 / 978-94-022-4541-7
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
25-05-2018
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
402
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Het is onze taak een samenleving te creëren met een Liefdevolle grondslag

We dienen er alles aan te doen om een samenleving te creëren met een Liefdevolle grondslag. Het actief aanmoedigen van een liefdevolle grondslag voor de samenleving kan haaks lijken te staan op het idee dat iedereen recht heeft op zijn eigen visie en uniciteit. In feite is een liefdevolle grondslag echter een voorwaarde voor het kunnen bestaan van ieders persoonlijke levensvisie en uniciteit. In Liefde is er ruimte voor ieders persoonlijke uniekheid. Wanneer er wordt uitgegaan van angst en haat is deze grondslag er niet en geven mensen elkaar niet de ruimte om te groeien.
Dingen worden altijd gedaan vanuit een grondslag - of dit nou beseft wordt of niet. Hoe meer deze grondslag er één van Liefde is, hoe meer ruimte er is voor ieders uniciteit, pracht en schoonheid. Het idee dat iedereen succesvol kan zijn in deze maatschappij als je maar hard werkt, is vaak een loze uitspraak.
Ten eerste kan het door iemands omstandigheden heel lastig zijn om zich volledig voor iets in te zetten. Ten tweede is het nog maar de vraag of datgene wat een individu als succes beschouwt ook zo wordt gezien door de maatschappij. Misschien ziet iemand een pacifistisch leven als een succesvol leven terwijl de samenleving rijke wapenhandelaren als succesvol ziet, hoewel deze de hele samenleving schade toebrengen. Misschien spreekt een individu van succes als hij of zij een prachtig schilderij maakt, waar anderen de waarde niet van inzien. Deze maatschappij spreekt vaak enkel van succes als er veel geld wordt verdiend. Alsof we niet succesvol kunnen zijn zonder geld te verdienen.
De maatschappij waarin we geacht worden succes te hebben, is er vaak een waarin succes wordt afgemeten aan hoeveel geld er binnenkomt - ongeacht of dit geld wel op een liefdevolle wijze wordt verdiend. Mensen worden in veel gevallen als het ware gedwongen mee te doen in een kunstmatig systeem om te kunnen overleven. Het is vaak nodig mee te doen in een kunstmatig systeem om waardering te ontvangen. Dit is niet erg liefdevol te noemen. Wat we nodig hebben zijn systemen waarin Liefde de grondslag is.

Reviews (6)

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Annemiek op 26-06-2023
Ze zeggen wel dat boeken de ideeën van de auteur representeren. Dit boek representeert de schrijver. Meer dan tien jaar geleden leerde ik Marlon kennen. Althans, eerst een familielid van hem. Ze vertelde dat haar neef een bijbaantje zocht en algauw waren Marlon en ik collega’s. ‘Een Spirituele Samenleving’ begint met de woorden ‘deze lieflijkheid’. Een prachtige term die zowel de kern van dit boek als de auteur beschrijven. Een streven naar een vreedzame samenleving waarin liefde en goedheid centraal staan. Dit is dan ook de basis van spiritualiteit volgens Marlon.

Eerlijk is eerlijk: de term ‘spiritualiteit’ maakt me soms wat huiverig. Hoewel ik goed bekend ben met yoga, meditatie en andere uitingen van of beter gezegd ‘contact met liefde’, heb ik ook ervaringen met mensen die weinig ruimte laten voor andere visies dan hun spirituele wegen. Dit boek leert me dat die mensen je niet anders dan de liefde gunnen en dat ik in de basis veel spiritueler ben aangelegd dan ik met mijn wetenschappelijk opgeleide hoofd wilde toegeven. Sterker nog, die twee sluiten elkaar niet uit.

Meer aandacht voor het omgaan met gevoelens, op andere manieren ‘toetsen’ binnen het onderwijs, de kracht van kunst, holistische gezondheidszorg, zorg voor flora en fauna, minder waarde hechten aan materieel bezit: er worden voor mij in ‘Een Spirituele Samenleving’ constant ideeën aangesneden die voor mij meer dan herkenbaar zijn. In streven kom ik in grote lijnen overeen met Marlons pleidooi. Het boek wordt aangeduid als een gids en is – in mijn optiek – inderdaad een waardevolle handleiding om terug te keren naar je innerlijke basis om daarmee een bouwsteen voor je omgeving te zijn. Zo’n boek, zo’n auteur. Of eigenlijk andersom. 🙂
door Amanda, owner Earth Stories. op 29-05-2023
"Terwijl ik wandelend door de hoofdstukken ga, diep in gedachten over een spirituele samenleving, borrelt het aloude ‘hoop, geloof en liefde’ naar boven en ik voel me geïnspireerd. Het boek geeft deze drie simpele woorden een extra dimensie, een verdieping in de ruimste zin. Ik voel me nederig en groots tegelijk. Ik besef nu nóg meer dat er altijd hoop is op een betere samenleving, en dat ik dit elke dag, elk uur, elke minuut en elke seconde, mag kiezen door erin te geloven en in volledige liefde mijn eigen inbreng te leveren. En dat ieders inbreng even groots is, ook al lijkt het soms klein. Dat ik fouten mag maken en tóch de liefde mag blijven voelen die er altijd is en altijd zal zijn. Hoop, geloof en liefde!”


door cees veltman op 03-03-2023
Dit boek brengt 'Een spirituele samenleving' dichterbij! Met zijn nadruk op de mogelijkheid met een meer liefdevolle blik te kijken naar de mensen om ons heen en naar de wereld, kunnen we het doel uit de titel van het boek bereiken, is de boodschap. Als we daar ook naar handelen, kunnen we een meer vreedzame samenleving creëren, toont de schrijver overtuigend aan. Daarvoor is nodig dat we ons meer bewust worden van onze innerlijke goedheid die in ieder mens aanwezig is, al zit die goedheid soms diep weg. De omstandigheden voor zo'n samenleving zijn nu gunstiger dan ooit door de digitalisering van de communicatie. Bovendien willen steeds meer mensen het goddelijke zelf - zonder tussenpersonen - ervaren met het eigen hart als leidraad. Uiteindelijk zal religie dan niet meer nodig zijn. God heeft niet om religie maar om ons. Dit rijke boek geeft ook veel praktische tips om mens-, dier-, en milieuvriendelijk te leven. Als je het boek uit hebt, zul je denken aan de song 'You raise me up!'
Cees Veltman van publiekssite de Bezieling
door Mireille Mettes op 03-03-2023
Vrede in de wereld is te creëren. En het is niet ver weg. De meeste mensen verlangen ernaar en zijn bereid eraan mee te werken. Als ze maar wisten hoe! In elke maatschappij en met elke maatschappelijke verandering zijn er verschillende rollen te vervullen. We hebben doeners nodig, aanmoedigers, mensen die zich om anderen bekommeren. En om positieve verandering te laten ontspringen hebben we allereerst visionairs nodig. Mensen die beelden schetsen van hoe zo’n fijne maatschappij er dan uit komt te zien. Zo’n visionair is Marlon Wong Sioe. Met zijn eenendertig jaar levert hij een boek dat vol heldere denkbeelden zit en waar we onze inspiratie uit kunnen halen voor het creëren van een vredevolle en spirituele maatschappij. Een maatschappij waarin we met hart en ziel samenwerken en om elkaar geven. Waar we elkaar de hand reiken en elkaars kwaliteiten tevoorschijn weten te halen. Omdat er veiligheid heerst en omdat er gestreefd wordt naar harmonie.

Marlon zocht me op een dag op in Apeldoorn. Aan de woorden die hij koos, kon ik merken dat hij nadenkt over hoe de maatschappij in elkaar zit en dat hij er graag aan meewerkt om die te veranderen. Het was een indrukwekkende ontmoeting! Het maakte me blij dat iemand die nog zoveel jaren voor zich heeft al zulke duidelijke denkbeelden heeft. Zijn studie Theologie heeft daaraan bijgedragen. En, zoals hij zelf vertelde, heeft hij de eerste pagina’s van zijn boek al geschreven toen hij vijftien jaar was. Je hebt hier dus een boek voor je liggen waar zo’n zestien jaar aan gewerkt is. Wat een epos!

Het boek leest als een inspiratiewerk. Je leest stukken en legt het boek weer weg. De woorden werken dan nog in je door. Wat betekent het voor jou? Wat beweegt er diep van binnen in jou? En wat zou jij zelf kunnen doen om mee te helpen aan de veranderingen in de maatschappij? Het is daarom hier en daar een confronterend boek: de schrijver daagt je uit om te zien dat ook jij als schakel nodig bent voor de veranderingen. Dat die omslag in de maatschappij er alleen komt als voldoende mensen er actief aan bijdragen. In hoofdstuk 27 en 28 staan concrete voorbeelden waar je zelf aan kunt werken. Kijk welke van die voorbeelden bij jouw levensstijl passen en probeer ze uit. Ofwel door je denken te veranderen, wat je binnen één minuut lukt, ofwel door anders te doen. Je geld anders uit te geven, te beslissen niet meer bij te dragen aan geweld, enzovoort.

Marlon verraste me aan het eind van zijn boek met zijn herdefiniëring van het woord ‘winnaar’. Eén van zijn nieuwe definities is: “Je bent een winnaar als je erin slaagt, gebruik makende van je verstand, je Hart te volgen.” Marlon leeft hierin een mooi voorbeeld. Voor mij is hij een winnaar!

Ontmoeting met de schrijver: mooier nog dan het boek lezen, is de schrijver te ontmoeten. Door met hem in gesprek te gaan, samen te filosoferen én samen plannen te maken, vindt er heerlijke inspiratie plaats waardoor je je gesterkt voelt in je plannen. Er zijn meer mensen zoals jij, mensen die veranderingen willen. Door met Marlon te praten, ga je merken dat je niet de enige bent, maar dat je je werkelijk bevindt in een grote groep veranderaars! Neem contact met hem op en laat jouw diepste verlangens door hem inspireren! Opdat je je roeping tot vredesbrenger en veranderaar gehoor mag geven!

Marlon schrijft: “Eigenlijk is dit hele boek geschreven met als doel om wereldvrede te bereiken.” Daarin raken Marlons en mijn missie elkaar. Dankjewel Marlon dat je die dag binnen kwam lopen en verbinding met me maakte!
door Agnes Heethaar op 11-04-2022
Ondanks dat Marlon nog een jonge man is, bevat zijn boek zeer veel wijsheid. Ik zou bijna zeggen dat het een moderne bijbel is voor deze roerige tijd waarin we leven. Hij brengt heel veel verschillende zaken met elkaar in verband, allemaal vanuit de gedachte van leven en handelen vanuit je hart, vanuit liefde. Het handelt over religies, politiek, media, kunst en architectuur, wetenschap, gezondheidszorg, het rechtssysteem, economie en wereldvrede. Dit zorgt niet alleen voor een gelukkig en vervuld leven voor je zelf, maar ook voor jouw gezin en je relaties, voor de samenleving en voor dieren en de aarde. Ik zei al: een hedendaagse bijbel, dat je een goede mogelijkheid biedt om over jouw leven en de samenleving na te denken. En dan vandaaruit een bewuste keus te maken hoe jij hieraan wilt bijdragen. Ik heb er respect voor hoe Marlon dit heeft weten te verwoorden in een boek van 378 pagina’s. Ik heb daar mij hele leven over gedaan om dit alles met elkaar in verband te kunnen brengen.

Agnes Heethaar van Het Natuurlijk Huus https://www.hetnatuurlijkhuus.nl/
door Shamash op 27-08-2020
Wat een prachtig boek! De vingerwijzingen van de auteur kunnen leiden tot een transformerende kijk op wie je bent en hoe je jouw wereld ervaart.