Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Oede en Lar deel 3
De vlucht naar de Grote Hoogte

Auteur

Hans de Bondt

Uitvoering
Paperback
Prijs
13 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Dit is het derde deel over het leven van Oede en Lar, twee jongens die leefden in de prehistorie, ongeveer 6000 jaar geleden. Hun Stam leefde in “de lage landen”, op de plek waar nu de Noordoostpolder ligt!

Oede en Lar zijn vrienden door dik en dun. Ze wonen met de Stam van Eugan op het lage land, dichtbij het grote water. Zij leven van wat de aarde biedt. Aan eten, maar ook aan mogelijkheden voor kleding en onderdak. Het lijkt erop dat donkere wolken de rust en de veiligheid van Eugans Stam gaan overschaduwen. 

Geheimzinnige gebeurtenissen en mysterieuze tekenen brengen heel veel zorgen en spanning. Wie heeft er een verklaring voor de dode reegeit, die vlakbij het kamp wordt gevonden? Dit is tcoh spotten met de gaven van Moeder Aarde? Eugan moet met zijn Stam verhuizen naar de Grote hoogte. Maar ze zijn daar niet de enige Stam. Wolf is voor Lar absoluut een onmisbare vriend voor het leven geworden. Drie mannen moeten op onderzoek uit en doen een vreselijke ontdekking. Ze komen met z’n vieren weer terug. Oede doet mee aan een moeilijke jacht op bijzonder groot wild. Maar de wolven doen ook mee! Hoe reageert Wolf daarop? Lar maakt met zijn vader dagenlange tochten door het besneeuwde land. Wat hebben die twee met elkaar te bespreken?

Over de auteur

De grote liefde van schrijver Hans de Bondt voor “het lage land bij de grote zee” is bij velen bekend. het Polderland bij uitstek. Ook dit spannende derde deel speelt zich weer af in die wereld. Het boek is zoveel mogelijk gebaseerd op historische feiten. Bij de vele avonturen die Oede en Lar beleven maakt de lezer ongemerkt een stukje van de oude Nederlandse geschiedenis mee. De prachtige omslagtekening is weer van de hand van Kors de Waard.

Productinformatie

ISBN
9789463895958 / 978-94-638-9595-8
Uitgeverij
BoekXpress
Verschijning
03-09-2019
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
188
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

‘Die man heeft heel slecht voor zichzelf gezorgd’, mopperde ze tegen de Sjamaan. Laat Voere maar maar tegen zijn vrouw zeggen dat haar man terug is en dat hij goed moet drinken, eten en rusten. Hij heeft veel te hard gesjouwd.’

Ondertussen waren Oede en Lar aan het trekken gegaan met de varkenshuid vol klei.
‘Hoe heeft die man dat in z’n eentje kunnen dragen?’, vroegen zij zich af.
Ze konden de zak met geen mogelijkheid opbeuren, en sleepten het met moeite naar de plaats waar hun vlot lag.
‘Dat krijgen we nooit in één keer mee’, stelde Oede vast. ‘We kunnen beter de helft hier laten liggen, dan halen we dat morgen wel op. Als we al deze klei op ons vlot leggen, zakt ‘ie als een steen naar beneden. En wij moeten er óók nog bij op.’
‘Helemaal mee eens!’, reageerde Lar. ‘We leggen de huid op zijn zij en kiepen de helft eruit’.
En zo deden ze dat. Door het water sleepten ze de halfvolle zak naar het midden van het vlot en trokken hem er daar op. Het peddelen naar de aanlegplaats gaf geen problemen, maar toen begon het gesleep opnieuw.
Tenslotte kwamen de vrienden, mopperend en zuchtend, met de voorraad klei bij het kamp aan.
Op de werkplek van de Pottenbakker zetten ze de zak neer. Een grote, ruwe, varkensleren zak, half vol klei en met vier rare gaten er in.
En ja, hoe die gaten daar nou ingekomen waren??

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek

Ook van deze auteur

Voorkant cover

Oede en Lar deel 1 Jongens van Eugans’ stam

Hans de Bondt

Stel je eens voor dat je zou leven in een tijd zonder computers, auto’s, straten, winkels, huizen, stromend water, electriciteit… zelfs het wiel was nog niet uitgevonden. Het enige dat je had was de natuur om je heen. We gaan 6000 jaar terug in de tijd…..
Oede en Lar, allebei 12 zomers oud, zijn al vrienden sinds ze konden kruipen. Ze wonen met de stam van Eugan op het lage land, dicht bij het grote water, en leven van wat de aarde biedt. Vaak zie je ze oefenen met hun speren en bogen, omdat ze popelen om mee op jacht te mogen. Maar altijd zijn ze waakzaam want wilde dieren of speurders van een andere stam kunnen op de loer liggen. In hun vredige kamp ontstaat onrust als de jager Voere plotseling wordt vermist. Als de vrienden op een dag naar hun geheime plek gaan, keren ook zij niet terug…..
13,50
Voorkant cover

Oede en Lar deel 2 Een jager en een speurder

Hans de Bondt

Dit is het tweede deel over het leven van Oede en Lar, twee jongens die leefden in de prehistorie, ongeveer 6000 jaar geleden. Hun Stam woonde in het gebied dat nu Flevoland heet. Oede en Lar zijn twee hartsvrienden. Ze wonen met de Stam van Eugan in het lage land, dichtbij het grote water. Zij leven van wat de aarde biedt. Steeds weer beleven ze de spannendste avonturen. Onverwachts vinden ze, in het bos, een vriend voor het leven. En wát voor een vriend! Wanneer op een dag twee gewonde vreemdelingen een slaapplaats wordt geboden, gebeuren er verschrikkelijke dingen. Bij het licht van de volle maan worden de vrienden plechtig tot Stamleden gewijd. Ze krijgen ook het stamteken in hun arm gekerfd. Vanaf dat moment zijn ze een échte Jager en een échte Speurder. Maar soms verloopt een jacht heel anders dan je had gedacht. De Sjamaan ziet dingen die hij niet begrijpt en kort daarop keert een oude bekende onverwacht terug. Niet lang daarna lijkt er iets goed fout te gaan. Woede en onbegrip. Alles verandert! En altijd is er de dreiging van de woeste Stam van Poekar…
13,50
Voorkant cover

Oede en Lar deel 4 Terug naar het Lage Land

Hans de Bondt

Dit is het vierde en allerlaatste deel van de “Oede en Lar” serie.

De Stam bivakkeert nog steeds op de grote Hoogte. Als enige, want de andere Stammen zijn al naar de Laagte vertrokken, bij het water. Er verandert wel wat in Eugans Stam. Er komt opeens een nieuw Stamlid bij. Hij werd gevangen door Wolf en naar de Stam gebracht door Oede. De vreemdeling mag blijven en wordt een aanwinst voor Eugans Stam. Na verloop van tijd willen toch de meeste Stamleden wel weer naar de Laagte terug, naar hun vertrouwde plekje, bij de andere Stammen, De verhuizing wordt een hele klus en het weer opzetten van de oude plek is nóg zwaarder. Maar als alles weer op orde is gebeurt er iets vreselijks. De Stam heeft heel veel moeite om dat vreselijke te boven te komen.

13,50