Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Au pair in de lente (1989)

Auteur

Amanda de Ridders

Uitvoering
Paperback
Genre
Romans
Prijs
16 ,95

Samenvatting

Het is 1989. De 18-jarige Dorine heeft haar diploma van het Lyceum behaald en gaat daarna als au pair naar de Franse hoofdstad, een bruisende wereld van kunst, cultuur, romantiek en uitgaansleven.

Ze leert al snel andere au pairs kennen, Sofie en Saartje en een Nederlandse stagiair, Daan met wie ze samen optrekt in het week-end. Dorine komt bij een steenrijke familie terecht. Woonachtig in een ruim en stijlvol appartement in hartje centrum van de grote wereldstad, leiden de ouders die drie kinderen hebben en een hondje, een hectisch bestaan waarbij zij de hulp van een au pair goed kunnen gebruiken.

Het au pair verhaal beschrijft een aantal au pair dilemma’s. Daarnaast vallen ‘jong en revolutionair’ goed samen gedurende het herdenkingsjaar van de Franse Revolutie, 200 jaar na dato. Is dit ook het geval? Dorine krijgt te maken met een veiligheidsdilemma wanneer zij wordt herinnerd aan een ‘gevaarlijke’ literatuurles Frans. Saartje gaat met andere motieven au pair, met welke gevolgen? Sofie, de wijsheid zelve, begaat een blunder op een woensdagmiddag. En Daan loopt een pracht stage verkregen via zijn vader, maar volgt hij zijn vader ook op?

Het zijn roerige tijden in Europa, dat verdeeld is tussen Oost en West. Er gaan geruchten over een opkomende opstand in het oostelijk deel. Revolutie, dus. Tegelijkertijd wordt in het Westen overgegaan op kleine mobiele telefonie, waarmee een nieuw tijdperk wordt ingeluid; door de uitvinding van een kleine mobiele zaktelefoon. Makkelijk voor wie van daten houdt!

De tegenstelling tussen Oost en West binnen Europa, over vrijheid van reizen, schrijven en jong ondernemen, vormt in dit realistische verhaal een onderliggend thema maar is toch ook duidelijk aanwezig voor de lezer die tevens een kijkje krijgt in de au pair wereld van eind jaren ‘80.

Over de auteur

De auteur van dit verhaal, 'Au pair in de lente' is au pair geweest en heeft inspiratie opgedaan in de praktijk.

Amanda de Ridders is het pseudoniem voor de reality schrijfster, die in 1995 is afgestudeerd aan de universiteit van Amsterdam, faculteit Europese Studies.

Voor de ontwikkeling van haar schrijfstijl heeft zij een cursus Roman schrijven gevolgd en daarvoor de cursus Informatief schrijven.

Mocht het zo zijn dat u zich in dit verhaal hebt herkend, dan berust dit op toeval.

Productinformatie

ISBN
9789464038132 / 978-94-640-3813-2
Verschijning
01-02-2023
Taal
Nederlands

Genre
Romans

Uitvoering
Paperback
Pagina's
180
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Een Franse stad van kunst, cultuur en romantiek, l'Amour. Ze vroeg zich

af wie ze ging ontmoeten en hoewel ze er nog nooit was geweest, had ze een

goed gevoel over de toekomst. Als pionier, ging ze als eerste een voet zetten

op het continent dat 'Au pair' heet. Niemand die zij kende, was haar voor-

gegaan.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek