Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Taartendief

Auteur

Suzan Pouwels

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
17 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Als Fleur en haar buurmeisjes Eva en Anna erachter komen dat er in de bakkerij en winkel van hun ouders spullen gestolen zijn, gaan ze op onderzoek uit en op zoek naar de dief. Ze zetten een uitgebreid onderzoek op en zelfs de meester helpt op zijn manier mee. Zouden de meisjes erin slagen het mysterie op te lossen? Daarnaast maken ze gelukkig ook een heleboel gezellige dingen met elkaar mee. Dit boek is ook geschikt voor echte keukenprinsessen of snoepprinsen, want er worden namelijk zoveel lekkere recepten en ingrediënten in genoemd dat je spontaan honger krijgt en iets lekkers wil gaan bakken!

Over de auteur

Suzan Pouwels (11) wil al vanaf jonge leeftijd een schrijfster worden. Toen ze tien jaar oud was besloot ze niet te wachten tot ze later groot is maar gewoon meteen aan een boek te beginnen die kon worden uitgegeven. Ze woont samen met haar ouders, twee grote broers en een jonger broertje in Apeldoorn. Ze vindt het leuk om te schrijven over avonturen die met een beetje fantasie echt gebeurd zouden kunnen zijn. De inspiratie voor haar verhalen haalt ze onder andere uit de grote hoeveelheid boeken die ze zelf al heeft gelezen, gecombineerd met een grote portie fantasie.

Productinformatie

ISBN
9789464680850 / 978-94-646-8085-0
Uitgeverij
Boekscout YO!
Verschijning
23-09-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
70
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

Fleur kijkt verbaasd naar papa. Hij lijkt heel gestrest. Ze zitten aan het ontbijt. Fleur vraagt: ‘Is er iets, pap? U lijkt heel gestrest.’ Papa is bakker. Boos antwoordt hij: ‘IS ER IETS? We zijn bestolen! Het recept van de slagroomstammen is weg. Ik kan nu niet verder met de bestelling van mevrouw Janssen.’ Fleur schrikt. Ze zijn dus bestolen. Dat had ze niet verwacht. Ze neemt een hap van haar krentenbol, maar ze krijgt hem niet doorgeslikt. Even later zegt mama: ‘Fleur, help je ook mee met de afwas?’ Fleur springt op van haar stoel. Meteen pakt ze een stapel afwas en ze loopt ermee naar de keuken. Als de afwas klaar is loopt ze naar papa. ‘Pap,’ vraagt ze, ‘hoe kwamen jullie erachter dat er iets gestolen is en wat er gestolen is?’‘Kom maar met me mee, dan laat ik het je zien, maar dan moet je je daarna echt klaarmaken voor school.’ Fleur zegt: ‘Dat zal ik doen, pap.’ Papa begint, als ze naar de bakkerij lopen, zijn verhaal: ‘Toen ik vanmorgen in de bakkerij kwam, zag ik op de werkbank het receptenboek liggen.’ Inmiddels zijn ze bij de bakkerij aangekomen. Als Fleur het receptenboek ziet, schrikt ze. Er is een bladzijde uitgescheurd. Een moment lang is het stil, dan vraagt Fleur: ‘Pap, wat moet er nog gebeuren voor de bestelling van mevrouw Janssen?’‘Ik moet de slagroom nog maken en de cake dan nog besmeren met nootjes.’ antwoordt papa. Een paar tellen is het stil. Dan zegt Fleur: ‘Papa, ik heb dat recept gebruikt die keer dat ik zelf een recept met slagroom heb gemaakt. Ik heb het ook opgeschreven in mijn eigen receptenboek.’ Papa pakt meteen Fleurs receptenboek. Hij zegt: ‘Daar had ik niet aan gedacht, Fleur, dankjewel. Hiermee heb je me echt geholpen. Maar eh, hup, nu naar school, jij!’

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Lina op 12-12-2023
Leuk boek met leuke recepten. Mooi voor een 11 jarige