Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Thuis
Di kas pa kas

Auteur

Marja Th. Seuren

Uitvoering
Paperback
Prijs
21 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

"Thuis" laat zien dat je niet alleen thuis bent bij bloedverwanten. Ook een gezin op Curaçao kan een belangrijke invloed hebben als je je ergens thuis voelt. Zelfs de kerk kan je een gevoel van thuis geven. Het boek vertelt over een busreis naar Lourdes met Marja's moeder, de twee jaar coronatijd en het overlijden van haar moeder in december 2022. Hierbij zijn drie thuizen belangrijk: Nederland, Curaçao maar ook haar derde thuis, het katholieke geloof. Deze drie thuizen hebben Marja geholpen in de vijf jaar van mantelzorg in Nederland en hulp bieden in Curaçao in de coronatijd. Door dit met haar geloof te combineren weet Marja goed een balans te vinden in alles wat er in de laatste jaren is gebeurd.

Over de auteur

Marja Th. Seuren (1962) is een vrouw die is geboren in een katholiek gezin. Na jaren afwezigheid heeft een gezin op Curaçao haar weer thuis gebracht in het katholieke geloof. Dit gezin heeft haar min of meer geadopteerd en werd de drijfveer om alles op papier te zetten wat haar bezig heeft gehouden. Dit heeft al gezorgd voor vier boeken bij Boekscout waarin zij alles beschrijft in gedichten en overwegingen. Thuis is een vervolg op haar vierde boek "Knielen voor God". Het vertelt hoe het verder gaat waarbij de reis naar Lourdes en de coronatijd een belangrijke rol speelt. Daarnaast is het overlijden van haar moeder een emotioneel eind van deze bijzondere periode in het leven van Marja.

Productinformatie

ISBN
9789464897272 / 978-94-648-9727-2
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
06-10-2023
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
214
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Inkijk pagina 9
Inkijk pagina 139
Inkijk pagina 205

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek

Ook van deze auteur

Voorkant cover

God is overal

Marja Th. Seuren

1 reviews
'God is overal' is een reis naar God. Een reis die in Curaçao begint en in Nederland verder gaat. In gedichten gebaseerd op Bijbelteksten, wordt deze reis verteld. Het is ook een reis naar de vrienden van Marja Seuren. Vrienden die langzaam de muur rondom haar hart hebben afgebroken. Tot slot is het een reis naar de toekomst. Door het verleden voor eens en altijd af te sluiten, is de toekomst er een van zon en warmte. Een toekomst in twee werelden, Nederland en Curaçao. Een toekomst met God en met de naasten van Marja.
16,50
Voorkant cover

Met God Onderweg

Marja Th. Seuren

Met de gedichtenbundel “Met God onderweg” gaat de reis verder die begonnen is in de eerste gedichtenbundel “God is overal”. Een reis die zich afspeelt tussen de twee verschillende werelden van Curaçao en Nederland. In soms autobiografische gedichten gebaseerd op Bijbelteksten uit de Willibrordvertaling, wil Marja laten zien dat het dagelijkse leven een bron van inspiratie is. De tekst wordt versterkt door de foto’s die Marja in deze bundel heeft toegevoegd aan enkele gedichten. Maar ook laat Marja zien dat het leven een reis is. Een reis waarbij je met God onderweg bent. Onderweg náár God en onderweg mét God.

17,50
Voorkant cover

God, jij en ik

Marja Th. Seuren

Na ”God is overal” en “Met God onderweg” is “God, jij en ik” de derde gedichtenbundel. Naast de gebruikelijke inspiratie van het gewone leven, zijn er enkele geschiedenisfeiten van het eiland Curaçao verwerkt. Een geschiedenis die te weinig wordt belicht. Denk daarbij aan de slavernij, de olieraffinaderij, maar ook de trots die men voelt als men de Vlaggendag viert. Maar het is ook een geschiedenis van een altijd durende gastvrijheid en een enorm vertrouwen in God, een vertrouwen in de toekomst. Een toekomst met familie, vrienden en met God. Een toekomst waarin men “ja” durft te zeggen. Niet alleen tegen elkaar, maar ook tegen God.
17,50
Voorkant cover

Knielen voor God Poko poko, tiki tiki

Marja Th. Seuren

Na drie gedichtenbundels, wordt in “Knielen voor God” het proces beschreven van een volledige knieprothese. Dit autobiografische verhaal is verteld aan de hand van gedichten en overwegingen waarbij teksten uit de Bijbel leidend zijn. Ondanks onverwachte tegenslagen kan er toch worden gewerkt aan de doelen die van te voren zijn gesteld. Hierdoor geholpen door God, familie en vrienden is er altijd hoop geweest. Hoop die stand houdt, hoop die verlicht en hoop die met God tot een positief resultaat heeft geleid. Hierdoor is het “poko poko, tiki tiki”, gelukt om naast het lopen en fietsen, weer te knielen voor God.
21,50