Mijn zus is een regenboog - Een bijzonder verhaal dat kinderen kan helpen wanneer zij een broer of zus verliezen

Johan Strobbe en Floor Van der Fraenen

Category: Children books
  • (2)

€ 14,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Floor gaat lachend en dansend door het leven. Ze houdt van trampolinespringen, dansen en grapjes uithalen met haar papa en opa. Maar op een dag wordt alles anders wanneer haar zusje Fien dood geboren wordt. Floor zit vol met vragen. Waarom mocht haar zusje niet blijven leven? Waarom zal ze nooit met haar kunnen spelen?
Mijn zus is een regenboog is een verhaal dat ontroert en raakt, zonder sentimenteel te worden. Het is een verhaal dat tegelijk triest en warm is. Een verhaal dat je kan helpen bij het verwerken van verlies en gemis.
Wat dit boek zo authentiek maakt, is dat de auteurs hun persoonlijke verhaal opgeschreven en - letterlijk - opgetekend hebben.

From the book

Ik woon in de Sneeuwvlokjeslaan, maar van de week logeer ik bij opa en oma. Dat gebeurt wel vaker, maar nu is er een heel speciale reden voor. Ik krijg een kleine zus! ‘De geboorte is uitgerekend voor deze week,’ zegt mijn papa. Uitgerekend. Ik vind dat wel raar. De dokter heeft het uitgerekend. Zou hij dat met een machientje doen? Of met een computer? Mijn mama rekent ook vaak. Ze is juf in een klas. De punten van de proefjes telt ze samen met een machientje. Ik mag dat niet! Ik moet de tafels leren, maar die moet ik helemaal van buiten leren. Drie maal een is drie, drie maal twee is zes, drie maal drie is negen. En ga zo maar door. Allemaal uit het hoofd! En mijn mama gebruikt een machientje. Reken maar dat de dokter dat ook doet! Maar ik mag niet zeuren, anders noemt mijn mama me vast en zeker weer een zeurkous.

En nu mag ik zeker niet zeuren. Ik krijg een kleine zus. En ze heeft al een naam: Fien. Maar die naam is een geheim. Ik mag die nog aan niemand zeggen. Ook niet aan opa en oma bij wie ik nu logeer. Heel binnenkort komen ze het toch te weten. Want de geboorte is dus uitgerekend voor deze week. Mijn mama’s valies staat al klaar om mee te nemen naar het ziekenhuis. Zo spannend allemaal!

About the authors

Floor Van der Fraenen is een vrolijke meid van acht uit Torhout, België. Ze houdt van yoga, dansen en tekenen. En spelen. Spelen kan ze met haar jongere zus. Maar niet met Fien, haar zusje dat als stille baby werd geboren. Ze maakte de illustraties voor dit boek dat ze samen met haar opa heeft gemaakt. Haar opa is Johan Strobbe, een gewezen taaldocent aan de KU Leuven. Dit is zijn eerste kinderboek.

Reviews

2019-11-20 16:31:22 | By: familie Deprez-Heleven | Rating:
We hebben het boek van Johan en Floor in één ruk gelezen. Dit is een echt fijn boek.
Fijn, niet omdat het dun is.
Fijn, om de gevoeligheid tussen de regels.
Fijn, om alles wat tussen de kleuren van de regenboog zit.
Fijn omwille van de sereniteit.
Fijn omdat Fien steeds blijven zal.

2019-11-16 20:26:04 | By: Lieve Deprez | Rating:
'Mijn zus is een regenboog' is een ontroerend verhaal geschreven vanuit het standpunt van een meisje van 7 dat haar zusje verliest. De hoofdfiguur Floor neemt de lezer mee doorheen haar gedachten en gevoelens, waardoor alles gevoelig, en vaak ontwapenend beschreven wordt. De kinderlijke humor die hier en daar aan bod komt, zorgt ervoor dat het verhaal nooit sentimenteel wordt. Tussen de regels in ervaar je als lezer wel de diepe impact van wat er gebeurd is. De auteurs slagen er zo in om een moeilijk onderwerp bespreekbaar te maken voor kinderen, maar net zo goed voor volwassenen. Een echte aanrader!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Mijn zus is een regenboog - Een bijzonder verhaal dat kinderen kan helpen wanneer zij een broer of zus verliezen

Authors:

Johan Strobbe en Floor Van der Fraenen

Category:

Children books

Number of pages:

30

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

25-10-2019

ISBN:

978-94-638-9734-1 / 9789463897341

Price:

€ 14,99

Language

Dutch

Rating:

  • (2)