Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Mijn zus is een regenboog
Een bijzonder verhaal dat kinderen kan helpen wanneer zij een broer of zus verliezen

Auteur

Johan Strobbe en Floor Van der Fraenen

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (2 reviews )
Prijs
15 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Floor gaat lachend en dansend door het leven. Ze houdt van trampolinespringen, dansen en grapjes uithalen met haar papa en opa. Maar op een dag wordt alles anders wanneer haar zusje Fien dood geboren wordt. Floor zit vol met vragen. Waarom mocht haar zusje niet blijven leven? Waarom zal ze nooit met haar kunnen spelen?
Mijn zus is een regenboog is een verhaal dat ontroert en raakt, zonder sentimenteel te worden. Het is een verhaal dat tegelijk triest en warm is. Een verhaal dat je kan helpen bij het verwerken van verlies en gemis.
Wat dit boek zo authentiek maakt, is dat de auteurs hun persoonlijke verhaal opgeschreven en - letterlijk - opgetekend hebben.

Over de auteur

Floor Van der Fraenen is een vrolijke meid van acht uit Torhout, België. Ze houdt van yoga, dansen en tekenen. En spelen. Spelen kan ze met haar jongere zus. Maar niet met Fien, haar zusje dat als stille baby werd geboren. Ze maakte de illustraties voor dit boek dat ze samen met haar opa heeft gemaakt. Haar opa is Johan Strobbe, een gewezen taaldocent aan de KU Leuven. Dit is zijn eerste kinderboek.

Productinformatie

ISBN
9789463897341 / 978-94-638-9734-1
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
25-10-2019
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
30
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Ik woon in de Sneeuwvlokjeslaan, maar van de week logeer ik bij opa en oma. Dat gebeurt wel vaker, maar nu is er een heel speciale reden voor. Ik krijg een kleine zus! ‘De geboorte is uitgerekend voor deze week,’ zegt mijn papa. Uitgerekend. Ik vind dat wel raar. De dokter heeft het uitgerekend. Zou hij dat met een machientje doen? Of met een computer? Mijn mama rekent ook vaak. Ze is juf in een klas. De punten van de proefjes telt ze samen met een machientje. Ik mag dat niet! Ik moet de tafels leren, maar die moet ik helemaal van buiten leren. Drie maal een is drie, drie maal twee is zes, drie maal drie is negen. En ga zo maar door. Allemaal uit het hoofd! En mijn mama gebruikt een machientje. Reken maar dat de dokter dat ook doet! Maar ik mag niet zeuren, anders noemt mijn mama me vast en zeker weer een zeurkous.

En nu mag ik zeker niet zeuren. Ik krijg een kleine zus. En ze heeft al een naam: Fien. Maar die naam is een geheim. Ik mag die nog aan niemand zeggen. Ook niet aan opa en oma bij wie ik nu logeer. Heel binnenkort komen ze het toch te weten. Want de geboorte is dus uitgerekend voor deze week. Mijn mama’s valies staat al klaar om mee te nemen naar het ziekenhuis. Zo spannend allemaal!

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Lieve Deprez op 16-11-2019
'Mijn zus is een regenboog' is een ontroerend verhaal geschreven vanuit het standpunt van een meisje van 7 dat haar zusje verliest. De hoofdfiguur Floor neemt de lezer mee doorheen haar gedachten en gevoelens, waardoor alles gevoelig, en vaak ontwapenend beschreven wordt. De kinderlijke humor die hier en daar aan bod komt, zorgt ervoor dat het verhaal nooit sentimenteel wordt. Tussen de regels in ervaar je als lezer wel de diepe impact van wat er gebeurd is. De auteurs slagen er zo in om een moeilijk onderwerp bespreekbaar te maken voor kinderen, maar net zo goed voor volwassenen. Een echte aanrader!
door familie Deprez-Heleven op 20-11-2019
We hebben het boek van Johan en Floor in één ruk gelezen. Dit is een echt fijn boek.
Fijn, niet omdat het dun is.
Fijn, om de gevoeligheid tussen de regels.
Fijn, om alles wat tussen de kleuren van de regenboog zit.
Fijn omwille van de sereniteit.
Fijn omdat Fien steeds blijven zal.