Richmond Polka - Het Wildcat Goud

Rona Kreekel

Category: Novels

€ 28,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

1864 - Hoewel de oorlog hopeloos lijkt, vechten Damien Kingston en het Tidewater Regiment verbeten door in de loopgraven en stellingen rond Petersburg. Ook voor hen die niet in het leger vechten, worden de gevolgen van de oorlog steeds grimmiger. Dan wordt hij op een gevaarlijke missie gestuurd die het tij voor het zuiden wellicht kan keren. Maar kunnen Damien en zijn vrienden, het vechten moe en wanhopig over hun toekomst na de oorlog, weerstand bieden aan de verleiding het zinkende schip te verlaten en het vege lijf te redden?

From the book

“Ze... huilt, kolonel...”
Quentin had miss Sally Ward nog nooit zien huilen. Hij had compassie op haar gezicht gezien wanneer een soldaat gestorven was of heel veel pijn had en soms had hij zelfs gezien dat haar ogen vochtig werden, maar hij had haar nog nooit echt zien huilen. Niet zoals nu. Ze zat ineengezakt op een krukje, met haar gezicht in haar handen en weende.
Damien hurkte bij haar neer. “Miss Ward...?”
Ze keek op en wierp zich tegen zijn borst. Volkomen verbouwereerd sloeg hij weifelend zijn armen om haar heen om haar te troosten. “Is er... is er iets wat ik kan doen, Sally?” Quentin stond er met grote ogen naar te staren.
“Ik ben gewoon moe, kolonel. Ik ben zo moe...” Ze zag er ook moe uit. Haar wangen waren ingevallen, ze had donkere kringen om haar ogen, die bloeddoorlopen waren, haar mondhoeken en schouders hingen.
“Ik begrijp het. Misschien moest je even gaan liggen. Even rusten.” Hij wist dat ze zou weigeren.
Tot zijn verbazing knikte ze. “Misschien dat het wel even kan.” Ze keek hem smekend aan. “Zoveel zieken, kolonel. Zoveel gewonden. Ze sterven onder mijn handen en er is niets, niets wat ik kan doen!”
“Het is in Gods handen, miss Ward.”
“Nee! Nee! Ik zou iets kunnen doen als ik medicijnen had. Er is aan alles een tekort, kolonel, dus ook aan medicijnen. Maar nog nooit was het zo nijpend als nu.” Door de tekorten was men begonnen medicijnen van wilde planten te maken, zoals een pijnstillend middel van doornappel, een koortswerend medicijn van doorgroeiend leverkruid en een tinctuur van de bast van wilg, kornoelje en tulpenboom tegen malaria.

About the author

Rona Kreekel (1966) is geboren en getogen in Amsterdam, maar woont tegenwoordig in Krommenie. Ze is al 32 jaar getrouwd en heeft twee dochters, en sinds kort ook een kleinzoon. Gepassioneerd over geschiedenis begon ze met reënactment (Vroege Middeleeuwen). Korte tijd heeft ze ook meegedaan aan het uitbeelden van de Napoleontische Oorlogen. Daardoor wilde ze haar tweede romanreeks laten plaatsvinden tijdens een oorlog, na eerst boeken geschreven te hebben over piraten in de 17e eeuw.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Richmond Polka - Het Wildcat Goud

Author:

Rona Kreekel

Category:

Novels

Number of pages:

610

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

15-11-2019

ISBN:

978-94-6389-766-2 / 9789463897662

Price:

€ 28,50

Language

Dutch