Terug naar Tìr - Leven in twee werelden

Jade Lieve Els Delecluyse

Category: Fantasy
  • (1)

€ 21,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Iris is een normaal meisje. Ze heeft vrienden, gaat naar school, maakt zich zorgen om kleine dingen... Maar er is één iets dat haar anders maakt. Iris heeft al sinds ze zich kan herinneren dezelfde droom. Elke nacht heeft ze dezelfde nachtmerrie. Tot op de nacht van haar zeventiende verjaardag. Die nacht droomt ze over een wereld waar alles anders is. Kleuren zijn feller, geuren sterker, en Iris ontmoet een jongen die haar dingen doet voelen die ze nog nooit gevoeld heeft. En wat nog beter is, de volgende nacht gaat de droom gewoon verder...

From the book

Wolf blijft stilstaan aan de rand van het bos. “Ruik, Beest. Welke kant moeten we op?” fluistert hij. Beest snuffelt in het rond en kijkt dan resoluut naar links. “Het zuiden. Dan zijn we minder ver dan ik dacht,” zegt Wolf in zichzelf.
Hij draait zich naar me om. “Nu moet je goed luisteren, Iris, we hebben niet veel tijd meer. We moeten nog voor de avond valt bij de Saol zijn. Daar zijn we veilig. Het is nog even stappen, dus je zult snel moeten zijn. Je loopt achter mij en wijkt niet af van mijn pad, begrepen?”
Ik knik, te bang om er iets tegen in te brengen. Wolf draait zich om en begint de helling af te lopen.
Ik kom voorzichtig tussen de bomen vandaan en blijf dan stokstijf staan. Het uitzicht vanop de heuvel is adembenemend. De vallei die zich voor me uitstrekt baadt in de stralende zon. Alles heeft een magische gloed over zich. Het lange gras waar Wolf zich nu doorheen haast buigt in de lichte bries. Rechts in de verte zie ik een uitgestrekt veld met prachtige bloemen, zo groot dat ik het einde niet kan zien. Links glinstert een rivier in de diepte, die zich kronkelend voortbeweegt en in de verte verdwijnt. Maar de geuren zijn het meest betoverend. Het vochtige mos van het bos mengt zich met de geurige kruiden die ongetwijfeld tussen het lange gras groeien. De bries voert de hemelse geur mee van die prachtige weide in de verte. En dan is er nog een geur die ik niet kan thuisbrengen. Een geur die ik nog nooit eerder heb geroken en ook niet kan beschrijven. Het is niet kruidig of bloemig, maar ook niet aarde-achtig of fris als water. Het is al die dingen tegelijk en nog meer. Het is heerlijk en zoet en als ik heel diep inadem lijkt het alsof het licht zelf me opvult met warmte.

About the author

Als kind leefde Jade Delecluyse op het West-Vlaamse platteland, maar later verhuisde ze naar de stad. Hierdoor is het gevoel twee werelden te hebben haar niet onbekend. Ondertussen leeft ze al tien jaar in Brugge en wil ze daar niet meer weg.
Tijdens de zomer trekt ze het liefst rond met haar rugzak in Groot-Brittannië en Ierland. Het grootste deel van haar roman is dan ook geschreven tijdens een zomer in Bristol, waar ze in een pub werkte. Het land Tìr is sterk geïnspireerd door Ierland en veel plekken hebben dan ook Ierse namen gekregen.

Reviews

2020-03-27 18:56:52 | By: Faye Bonte | Rating:
Het boek zit echt prachtig in elkaar. Als fantasy wereld zit het prachtig in elkaar en het leest echt als een trein. Zeker een aanrader voor wie van fantasy en actieverhalen houdt!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Terug naar Tìr - Leven in twee werelden

Author:

Jade Lieve Els Delecluyse

Category:

Fantasy

Number of pages:

268

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

06-12-2019

ISBN:

978-94-6389-833-1 / 9789463898331

Price:

€ 21,99

Language

Dutch

Rating:

  • (1)