Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Terug naar Tìr
Leven in twee werelden

Auteur

Jade Lieve Els Delecluyse

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
22 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Iris is een normaal meisje. Ze heeft vrienden, gaat naar school, maakt zich zorgen om kleine dingen... Maar er is één iets dat haar anders maakt. Iris heeft al sinds ze zich kan herinneren dezelfde droom. Elke nacht heeft ze dezelfde nachtmerrie. Tot op de nacht van haar zeventiende verjaardag. Die nacht droomt ze over een wereld waar alles anders is. Kleuren zijn feller, geuren sterker, en Iris ontmoet een jongen die haar dingen doet voelen die ze nog nooit gevoeld heeft. En wat nog beter is, de volgende nacht gaat de droom gewoon verder...

Over de auteur

Als kind leefde Jade Delecluyse op het West-Vlaamse platteland, maar later verhuisde ze naar de stad. Hierdoor is het gevoel twee werelden te hebben haar niet onbekend. Ondertussen leeft ze al tien jaar in Brugge en wil ze daar niet meer weg.
Tijdens de zomer trekt ze het liefst rond met haar rugzak in Groot-Brittannië en Ierland. Het grootste deel van haar roman is dan ook geschreven tijdens een zomer in Bristol, waar ze in een pub werkte. Het land Tìr is sterk geïnspireerd door Ierland en veel plekken hebben dan ook Ierse namen gekregen.

Productinformatie

ISBN
9789463898331 / 978-94-638-9833-1
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
06-12-2019
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
268
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Wolf blijft stilstaan aan de rand van het bos. “Ruik, Beest. Welke kant moeten we op?” fluistert hij. Beest snuffelt in het rond en kijkt dan resoluut naar links. “Het zuiden. Dan zijn we minder ver dan ik dacht,” zegt Wolf in zichzelf.
Hij draait zich naar me om. “Nu moet je goed luisteren, Iris, we hebben niet veel tijd meer. We moeten nog voor de avond valt bij de Saol zijn. Daar zijn we veilig. Het is nog even stappen, dus je zult snel moeten zijn. Je loopt achter mij en wijkt niet af van mijn pad, begrepen?”
Ik knik, te bang om er iets tegen in te brengen. Wolf draait zich om en begint de helling af te lopen.
Ik kom voorzichtig tussen de bomen vandaan en blijf dan stokstijf staan. Het uitzicht vanop de heuvel is adembenemend. De vallei die zich voor me uitstrekt baadt in de stralende zon. Alles heeft een magische gloed over zich. Het lange gras waar Wolf zich nu doorheen haast buigt in de lichte bries. Rechts in de verte zie ik een uitgestrekt veld met prachtige bloemen, zo groot dat ik het einde niet kan zien. Links glinstert een rivier in de diepte, die zich kronkelend voortbeweegt en in de verte verdwijnt. Maar de geuren zijn het meest betoverend. Het vochtige mos van het bos mengt zich met de geurige kruiden die ongetwijfeld tussen het lange gras groeien. De bries voert de hemelse geur mee van die prachtige weide in de verte. En dan is er nog een geur die ik niet kan thuisbrengen. Een geur die ik nog nooit eerder heb geroken en ook niet kan beschrijven. Het is niet kruidig of bloemig, maar ook niet aarde-achtig of fris als water. Het is al die dingen tegelijk en nog meer. Het is heerlijk en zoet en als ik heel diep inadem lijkt het alsof het licht zelf me opvult met warmte.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Faye Bonte op 27-03-2020
Het boek zit echt prachtig in elkaar. Als fantasy wereld zit het prachtig in elkaar en het leest echt als een trein. Zeker een aanrader voor wie van fantasy en actieverhalen houdt!