Cover voorkant
Oma is mij nog niet vergeten - Oma Engel in de wereld van dementie
Oma is mij nog niet vergeten - Oma Engel in de wereld van dementie

Oma is mij nog niet vergeten - Oma Engel in de wereld van dementie

Hugo de Graaf

  • (1)

€ 17,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

De oma van Job, oma Engel, heeft de ziekte van Alzheimer. Dit is een van de vele vormen van dementie. Haar hersenen zijn ziek en kunnen niet meer beter worden. Oma Engel kan daardoor niet meer goed denken, dingen onthouden en steeds moeilijker uit haar woorden komen. Daarom woont oma Engel op een verpleegafdeling. Job komt iedere week zijn oma bezoeken. Hij stapt dan even in haar beleefwereld en maakt dan contact via allerlei herkenbare activiteiten.

Het omgaan met oudere mensen met dementie is een vak apart. Je moet je in iemand anders kunnen verplaatsen, goed kunnen luisteren, je moet geduldig zijn, rust uitstralen en een veilige en prettig omgeving kunnen aanbieden. In dit boek kom je meer te weten over dementie, wat er zich in de hersenen afspeelt, waarom oudere mensen met dementie veel over vroeger praten of soms boos kunnen reageren. Maar er staan ook verschillende leuke belevingsopdrachten in, handige tips en activiteiten om met ouderen met dementie in contact te komen.

Voor kinderen vanaf 8 jaar

From the book

Oma is mij nog niet vergeten, denkt Job. Gelukkig maar. Het zou zomaar kunnen gebeuren dat zijn oma hem over een tijdje niet meer herkent. Job heeft zich voorgenomen om zijn oma te blijven bezoeken. Wat er ook gebeurt het blijft zijn oma. Het belangrijkste is dat oma voelt dat we haar niet vergeten. Mensen met dementie kunnen nog wel heel goed dingen aanvoelen bijvoorbeeld of iemand aardig is of niet. Ze kunnen ook heel lief en aardig zijn en met iemand meeleven, dit wordt ook wel empathie genoemd.

About the author

Hugo de Graaf (1983) werkt sinds 2003 als activiteitenbegeleider in de ouderenzorg. Daarnaast bezoekt hij als het typetje marskramer Job ouderen met dementie in verzorgings- en verpleeghuizen.
Door zijn verhalen op te schrijven deelt Hugo met passie zijn kennis en ervaringen. In dit kinderboek vertelt hij over de laatste jaren van zijn oma, die de ziekte van Alzheimer had. Een verhaal over dementie, het maken van contact en over afscheid nemen.

Meer informatie over de auteur en zijn verhaal is te vinden op http://www.hugodegraaf.nl/

Reviews

2020-08-25 12:15:03 | By: Ilona | Rating:
Mijn zoontje van tien vond het heel interessant en begrijpelijk om te lezen. Zijn oma heeft dementie en woont in een verpleeghuis.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Oma is mij nog niet vergeten - Oma Engel in de wereld van dementie

Author:

Hugo de Graaf

Category:

Children books

Number of pages:

70

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

10-04-2020

ISBN:

978-94-640-3159-1 / 9789464031591

Price:

€ 17,99

Language

Dutch

Rating:

  • (1)