Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Oma is mij nog niet vergeten
Oma Engel in de wereld van dementie

Auteur

Hugo de Graaf

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
17 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

De oma van Job, oma Engel, heeft de ziekte van Alzheimer. Dit is een van de vele vormen van dementie. Haar hersenen zijn ziek en kunnen niet meer beter worden. Oma Engel kan daardoor niet meer goed denken, dingen onthouden en steeds moeilijker uit haar woorden komen. Daarom woont oma Engel op een verpleegafdeling. Job komt iedere week zijn oma bezoeken. Hij stapt dan even in haar beleefwereld en maakt dan contact via allerlei herkenbare activiteiten.

Het omgaan met oudere mensen met dementie is een vak apart. Je moet je in iemand anders kunnen verplaatsen, goed kunnen luisteren, je moet geduldig zijn, rust uitstralen en een veilige en prettig omgeving kunnen aanbieden. In dit boek kom je meer te weten over dementie, wat er zich in de hersenen afspeelt, waarom oudere mensen met dementie veel over vroeger praten of soms boos kunnen reageren. Maar er staan ook verschillende leuke belevingsopdrachten in, handige tips en activiteiten om met ouderen met dementie in contact te komen.

Voor kinderen vanaf 8 jaar

Over de auteur

Hugo de Graaf (1983) werkt sinds 2003 als activiteitenbegeleider in de ouderenzorg. Daarnaast bezoekt hij als het typetje marskramer Job ouderen met dementie in verzorgings- en verpleeghuizen.
Door zijn verhalen op te schrijven deelt Hugo met passie zijn kennis en ervaringen. In dit kinderboek vertelt hij over de laatste jaren van zijn oma, die de ziekte van Alzheimer had. Een verhaal over dementie, het maken van contact en over afscheid nemen.

Productinformatie

ISBN
9789464031591 / 978-94-640-3159-1
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
10-04-2020
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
70
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

Oma is mij nog niet vergeten, denkt Job. Gelukkig maar. Het zou zomaar kunnen gebeuren dat zijn oma hem over een tijdje niet meer herkent. Job heeft zich voorgenomen om zijn oma te blijven bezoeken. Wat er ook gebeurt het blijft zijn oma. Het belangrijkste is dat oma voelt dat we haar niet vergeten. Mensen met dementie kunnen nog wel heel goed dingen aanvoelen bijvoorbeeld of iemand aardig is of niet. Ze kunnen ook heel lief en aardig zijn en met iemand meeleven, dit wordt ook wel empathie genoemd.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Ilona op 25-08-2020
Mijn zoontje van tien vond het heel interessant en begrijpelijk om te lezen. Zijn oma heeft dementie en woont in een verpleeghuis.