Is er een schatkamer voor de sneeuw? - Ik kreeg antwoord op mijn gebeden, alhoewel ik God niet kende

Roeli Bouwmeester-Wijngaard

Category: Biographies

€ 19,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Hoe ga je om met schokkende gebeurtenissen? Is daar een manier voor? Waar begin je en wat is daarvoor nodig? De auteur stuit op de vragen als ze de plotselinge dood meemaakt van een vijfjarig buurjongetje. Ze is niet op zoek naar oppervlakkige antwoorden. Ze is rebels. Maar gaandeweg vindt ze de blauwdruk van haar leven waar ze het niet verwacht. Ze sleept de lezer openhartig mee van radeloosheid naar stabiliteit. Ze doet wonderbaarlijke ontdekkingen en ontvouwt het geheim steeds verder naar de oorsprong en het doel van haar leven.

From the book

Zoals de bulderende zee komt aanstormen op de kust, veroverde mijn hunkering naar een zinvol leven mijn toekomst. De harde werkelijkheid beukte op overweldigende wijze in op mijn leven en werd onomkeerbaar. Mijn sterke verlangen naar antwoorden op het waarom van het leven werd aangewakkerd door mijn onzekerheid en mijn rebellie. In die periode was het ook net, alsof er iemand aan de deur klopte van mijn hart. Ik was verlegen met mijn leven. Wat was het doel daarvan? Waarom was ik hier? Wie was ik eigenlijk? Noem het ontevredenheid of wispelturigheid in de speling van een ongerept verlangen naar meer. Ik wilde meer, veel meer. Hoe haal je alles uit je leven, dat in decadentie verwend was door genoeg aan geluk en gezondheid in een vredige wereld, waar geld geen rol speelde en de schappen in de winkels overdaad uitstraalden? Miljoenen mensen leven in armoede of oorlog. Wat was de zin daarvan? En aan wie kun je deze vragen stellen? Ik was een denker. Uren kon ik filosoferen, zonder begin of eind. Zoveel gedachten bestormden mij soms. Ik was vooral een langzame denker, die zelfs struikelde over komma’s. Een collega passeerde mij in de tijd van mijn tienerjaren. Zij ging op zondag naar de kerk. Het intrigeerde mij wel, dat ik al mijn vragen over het leven aan God zou kunnen stellen, zoals zij zei, maar hoe het nou precies zat met de ongelijke verdeeldheid op aarde, daar had zij geen antwoord op. Wie was die God, waarover zij het had? Waarom moesten kinderen in de oorlog sterven? Was er een schatkamer voor sneeuw? Zij had geen antwoorden.

About the author

Roeli Bouwmeester-Wijngaard (1949) is moeder en oma. Zij ontwikkelde haar schrijftalent als journalist, redacteur en columnist. Ze deed studies naar de oorsprong van het leven, geeft cursussen, voltooide de opleiding 'Pastoraal Therapeut' en een cursus voor jeugdpastoraat. In mei 2017 debuteerde ze met haar boek 'De Stamhoofden'.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Is er een schatkamer voor de sneeuw? - Ik kreeg antwoord op mijn gebeden, alhoewel ik God niet kende

Author:

Roeli Bouwmeester-Wijngaard

Category:

Biographies

Number of pages:

148

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

17-04-2020

ISBN:

978-94-640-3174-4 / 9789464031744

Price:

€ 19,99

Language

Dutch