Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De stamhoofden
Mantelzorg en dementie gevangen in rouwende liefde

Auteur

Roeli Bouwmeester-Wijngaard

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (2 reviews )
Prijs
21 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Hoe ga je als mantelzorger de confrontatie aan met een sterfgeval en dementie?

In dagboekvorm neemt Roeli Bouwmeester-Wijngaard je mee in haar eigen rouwproces. De auteur verwoordt op openhartige wijze hoe zij daarmee heeft geworsteld. De zorg voor haar hoogbejaarde demente schoonouders doorkruiste haar rouwfase als recente weduwe. Het deed pijn, maar bracht haar ook humor en een niet aflatende liefde. Het gevecht tegen de zorgverleners, om haar demente schoonouders na 70 jaar huwelijk te willen scheiden en op te sluiten, geven in dit boek de humor een serieuze ondertoon. Lotgenoten zullen zich herkennen in de onthullingen van de schrijfster.

Over de auteur

Roeli Bouwmeester-Wijngaard (1949) is moeder van twee getrouwde kinderen en wordt op 58-jarige leeftijd binnen acht jaar tijd twee keer weduwe en zes kleinkinderen rijker. Zij werkte als journalist voor regionale kranten en besluit, naast vrijwilligerswerk in kerk en samenleving, haar emoties op openhartige wijze aan het papier toe te vertrouwen. Het boek ‘De Stamhoofden’ ontstaat spontaan, met humoristische ondertoon, als de auteur ‘de jaren van voorbij’ stilletjes aan een tere draad van tranen rijgt.

Productinformatie

ISBN
9789402236125 / 978-94-022-3612-5
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
12-05-2017
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
194
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Ze zijn gearriveerd in het dorp. Met twee verhuiswagens kwamen ze vrolijk en vol energie aan bij de seniorenwoning. Ze hadden er zin in. De verhuizers hadden zoiets nog nooit meegemaakt. Twee grote wagens vol inboedel. Maar ja … de Stamhoofden hadden in hun 67- jarig huwelijk nog nooit iets weg kunnen doen. Zelfs alle kammetjes kom ik tegen, die het Stamhoofd in de loop van de jaren van de straat had geraapt en afgeboend, als ik de oudjes installeer. Zo belandden dan ook veertig dozen vol accessoires en het poolbiljart op de kleine zolder in hun nieuwe huisje, nadat de woonruimte was ingericht met het nodige aan gebruiksvoorwerpen en het gewenste aan snuisterijen.
De Stamhoofden zijn mijn schoonouders. Zij zijn de oudsten van de vier generaties in ons dorp. Hij is negentig en zij is vijfentachtig als ze hun intrek nemen in de kangoeroewoning aan het einde van mijn zestig meter lange tuin. Hun terras grenst aan de omheining met struiken, waarin ik een opening heb gehakt en door de bosjes een weggetje heb aangelegd. Ik zei nog tegen ze: "Oude bomen moet je niet verplanten." Maar zij zei eigenwijs en adrem: "Maar als een oude boom het niet naar zijn zin heeft, gaat ie ook dood."

Hun zoon heeft mij geleerd van hem te gaan houden. Zoveel als een mens dat maar éénmaal in zijn leven ook werkelijk kan. Ik nestel mij met de pen in de hand. We kregen samen twee prachtige kinderen. Het brak mijn hart toen ik moest leren om afscheid van hem te nemen. Mijn wereld stortte in. Ons huwelijk stierf met hem. Ons leven werd met hem begraven. Ik heb met hem hoog gevlogen en de liefde was de wind onder onze vleugels. Hij heeft mij op handen gedragen. Het leven leek zo eindeloos.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door beopie kooij op 23-05-2017
Prachtig boek dat heel indringende situaties in korte stukjes beschrijft met veel humor en liefde. Een aanrader!!
door annet klein op 24-05-2017
De stamhoofden, naar wens ontvangen prachtig boek.

Ook van deze auteur

Voorkant cover

Is er een schatkamer voor de sneeuw? Ik kreeg antwoord op mijn gebeden, alhoewel ik God niet kende

Roeli Bouwmeester-Wijngaard

Hoe ga je om met schokkende gebeurtenissen? Is daar een manier voor? Waar begin je en wat is daarvoor nodig? De auteur stuit op de vragen als ze de plotselinge dood meemaakt van een vijfjarig buurjongetje. Ze is niet op zoek naar oppervlakkige antwoorden. Ze is rebels. Maar gaandeweg vindt ze de blauwdruk van haar leven waar ze het niet verwacht. Ze sleept de lezer openhartig mee van radeloosheid naar stabiliteit. Ze doet wonderbaarlijke ontdekkingen en ontvouwt het geheim steeds verder naar de oorsprong en het doel van haar leven.
20,50
Voorkant cover

Gevangen in een koffer

Roeli Bouwmeester-Wijngaard

2 reviews

Wat gebeurt er met je, wanneer je iemand anders blijkt te zijn, dan jou je levenslang is voorgehouden? De hoofdpersoon van dit boek is dat overkomen. Ze groeit samen met een twintigtal andere kinderen op in de beschermde omgeving van het tehuis Philadelphia. Jarenlang blijkt dat echter een dekmantel te zijn voor criminele praktijken. In de zoektocht naar haar afkomst doet ze een afschuwwekkende ontdekking. Onbedoeld kraakt zij de code van meer dan veertig jaar lang geheimgehouden rapporten. Een beangstigend scenario maakt haar leven tot een nachtmerrie. In Frankrijk ontvouwt zich haar verleden en haar toekomst.

21,50
Voorkant cover

Het schriftje Waar de geschiedenis de toekomst omarmt

Roeli Bouwmeester-Wijngaard

Wanneer Tons vader plotseling van de aardbodem verdwijnt, blijkt hij niet de enige te zijn. Samen met haar collega’s van Het Dag Nieuws gaat HP op zoek naar de waarheid. De verklaringen in het wereldnieuws tarten de werkelijkheid. Feilloos legt Ton de feiten bloot. Door censuur op het plaatsen van hun bewijslast in de digitale krant, krijgt de zoektocht een ijzingwekkende wending. De crew wordt opgepakt en naar een geheime plek afgevoerd. Waar zijn ineens miljoenen mensen gebleven? Hoe kunnen ze zijn opgelost in het niets en waarom? Wat klopt er niet? Een oud schriftje geeft veel informatie en opheldering.

19,50