Salemonde - De zoektocht van een manisch depressieve vrouw

Susanne Reifenschweiler

Category: Novels

€ 18,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Salemonde is een autobiografische roman. Een newageverhaal, opgebouwd uit dagboekfragmenten, sprookjes en gedichten. Het verhaal over de zoektocht van een manisch depressieve vrouw naar zichzelf. Toen ze vijftien jaar was, brak haar eerste depressie door. De manie volgde. Later werden de psychoses geboren. De grote ommedraai komt, als zij haar ziekte volledig accepteert. Ze wordt haar eigen heer en meester. Met vallen en opstaan komt zij steeds dichter bij zichzelf en ruimt ze alles wat haar in zichzelf dwarsligt op. In dit boek bespreekt de schrijfster het proces van Salemonde, vanaf het uitbreken van haar ziekte tot en met de reis naar binnen. Zij ontmoet een diep geloof van binnen, waaronder haar pure zelf verborgen ligt. De kracht die haar genezing zal brengen.

From the book

Het meisje nam me bij de hand en voerde me weg uit het kamp. Ze liep parmantig voorwaarts, haar tasje met boeken omklemt onder haar arm. Ze keek niet een keer om. Ze was vastbesloten te gaan. Te gaan uit het kamp, waar ze stervende was geweest.

Ik voelde een grote opluchting, dat zij zo zeker was van haar zaak. En haar levenskracht werd de mijne.

About the author

Susanne Reifenschweiler, geboren in 1959 te Eindhoven. Haar ouders kwamen in de vijftiger jaren uit Zuid Duitsland naar Nederland. Ze is tweetalig opgevoed. Schilderen en schrijven vormden van jongs af aan haar grote passies. Als kind schreef zij al korte verhalen en hield ze dagboeken bij. Ze studeerde Creatieve Therapie/Beeldend Vormen in Nijmegen. Op 15-jarige leeftijd kreeg ze haar eerste depressie. De rode draad in haar leven is haar manische depressieve ziekte. Uiteindelijk is dit niet haar vijand geworden, maar haar metgezel die haar de weg wijst naar haarzelf. Ze is als geen ander in staat om gevoelens en stemmingen van psychoses en depressies te vertalen in haar schilderijen en metaforische vertellingen. Susanne is getrouwd en moeder van twee volwassen kinderen.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Salemonde - De zoektocht van een manisch depressieve vrouw

Author:

Susanne Reifenschweiler

Category:

Novels

Number of pages:

122

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

26-06-2020

ISBN:

978-94-6403-357-1 / 9789464033571

Price:

€ 18,50

Language

Dutch