Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Salemonde
De zoektocht van een manisch depressieve vrouw

Auteur

Susanne Reifenschweiler

Uitvoering
Paperback
Genre
Romans
Reviews
5,0 / 5 (9 reviews )
Prijs
19 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Salemonde is een autobiografische roman. Een newageverhaal, opgebouwd uit dagboekfragmenten, sprookjes en gedichten. Het verhaal over de zoektocht van een manisch depressieve vrouw naar zichzelf. Toen ze vijftien jaar was, brak haar eerste depressie door. De manie volgde. Later werden de psychoses geboren. De grote ommedraai komt, als zij haar ziekte volledig accepteert. Ze wordt haar eigen heer en meester. Met vallen en opstaan komt zij steeds dichter bij zichzelf en ruimt ze alles wat haar in zichzelf dwarsligt op. In dit boek bespreekt de schrijfster het proces van Salemonde, vanaf het uitbreken van haar ziekte tot en met de reis naar binnen. Zij ontmoet een diep geloof van binnen, waaronder haar pure zelf verborgen ligt. De kracht die haar genezing zal brengen.

Over de auteur

Susanne Reifenschweiler, geboren in 1959 te Eindhoven. Haar ouders kwamen in de vijftiger jaren uit Zuid Duitsland naar Nederland. Ze is tweetalig opgevoed. Schilderen en schrijven vormden van jongs af aan haar grote passies. Als kind schreef zij al korte verhalen en hield ze dagboeken bij. Ze studeerde Creatieve Therapie/Beeldend Vormen in Nijmegen. Op 15-jarige leeftijd kreeg ze haar eerste depressie. De rode draad in haar leven is haar manische depressieve ziekte. Uiteindelijk is dit niet haar vijand geworden, maar haar metgezel die haar de weg wijst naar haarzelf. Ze is als geen ander in staat om gevoelens en stemmingen van psychoses en depressies te vertalen in haar schilderijen en metaforische vertellingen. Susanne is getrouwd en moeder van twee volwassen kinderen.

Productinformatie

ISBN
9789464033571 / 978-94-640-3357-1
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
26-06-2020
Taal
Nederlands

Genre
Romans

Uitvoering
Paperback
Pagina's
122
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Het meisje nam me bij de hand en voerde me weg uit het kamp. Ze liep parmantig voorwaarts, haar tasje met boeken omklemt onder haar arm. Ze keek niet een keer om. Ze was vastbesloten te gaan. Te gaan uit het kamp, waar ze stervende was geweest.

Ik voelde een grote opluchting, dat zij zo zeker was van haar zaak. En haar levenskracht werd de mijne.

Reviews (9)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Nadia op 13-08-2020
Prachtig en bijzonder boek, geschreven vanuit het gevoel waardoor je helemaal wordt meegenomen in het verhaal en het echt gaat leven. Het verhaal pakt je en voert je mee, heel knap gedaan!
door Robbert op 07-08-2020
Wat een dapper boek! In een keer uitgelezen. Het gaat erom of jij het boek pakt of het boek jou. Hier het laatste. Ik lees het niet als een verhaal of roman maar als een verslag van jouw gedachten. Soms las ik het met tranen in mijn ogen en soms met een glimlach. Soms als een geïnteresseerde buitenstaander en soms voelde ik mij een gluurder in jouw proces, die mee mag kijken in een boek dat je voor jezelf hebt geschreven. Zonder oordeel en zonder invloed.
Ik genoot van je gedichtjes, je sprookjes en gebeden. Van de snelle wisselingen in je verslag.
Dank voor het inkijkje!
door Bert op 01-08-2020
Knap hoe de schrijfster alle verschillende stemmingen invoelbaar heeft kunnen maken en in een tijdsperspectief geplaatst. Boeiend om te lezen en ook weer op zo'n manier dat andere met vergelijkbare wisselingen van gemoed zich er in kunnen herkennen.
door Francien op 24-07-2020
Met je onzichtbare vleugels van papier vlieg je door de tijd, dan daar, dan hier. Je bent er als een cocon van de zijderups, zacht te ontrafelen. Dank je om zo met de geschreven letters op de bladeren met je mee te reizen door je levenspad.
door Marina op 23-07-2020
Bedankt voor het delen van deze persoonlijke gebeurtenissen en emoties in jouw leven. Over de rouw om het leven van vóór dat ene moment. Veel turbulentie, chaos en angst en niet kunnen vertrouwen op stabiliserende krachten. Maar ook weer prachtige beschrijvingen over heling en eenwording van de buitenwereld en de binnenwereld. Met een wolf aan jouw zijde. Dat beeld spreekt me erg aan. En zo zal iedereen jouw boek op zijn eigen manier beleven. Veel succes met de verdere release van jouw boek.
door Karin op 19-07-2020
Bijzonder om op deze manier deelgenoot te mogen zijn van een dapper mens op de zoektocht naar haar innerlijke kracht en de weg naar heling. Om dit dan op zo een prachtige manier te verwoorden verdiend veel respect.
door Karin op 19-07-2020
Bijzonder om op deze manier deelgenoot te mogen zijn van een dapper mens op de zoektocht naar haar innerlijke kracht en de weg naar heling. Om dit dan op zo een prachtige manier te verwoorden verdiend veel respect.
Geschreven door Cintha op 13-07-2020
Een heel moedig verhaal, ik werd er stil van. Het boek doet goed. De cirkel wordt weer rond.
Mooie gedichten en gebeden. Fijn om deze tocht naar vrijheid lezend mee te maken.

door Elias van Naarden op 10-07-2020
Inspirerend boek. Beeldend en puur vanuit het gevoel geschreven. Dappere auteur als je zoiets persoonlijks durft te delen.