Houd goede moed - De oorlogsgeschiedenis van mijn vader

Helga Jaburg

Category: Biographies
  • (1)

€ 21,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

De documentaire De geschiedenis van mijn huis, gemaakt door de neef van Helga, Hilbert Kamphuisen, werd uitgezonden bij de VPRO op 4 mei 2000. Het tot dan toe voor Helga grotendeels onbekende verhaal van haar niet-Joodse vader met zijn eerste Joodse vrouw voor, tijdens en na de oorlogsjaren heeft haar geïnspireerd om de eerste veertig jaar van het leven van haar vader te reconstrueren en tot een boek te verwerken. De bewaard gebleven brieven en documenten waren voor haar het startpunt om na uitgebreid onderzoek een compleet familieverhaal te kunnen schrijven.
Houd goede moed is een verhaal over positiviteit, doorzettingsvermogen en veerkracht in een wereld van armoede, crisis en wereldoorlogen, waarin Amsterdam en vooral de Rivierenbuurt een hoofdrol spelen.

From the book

"Ik word wel zwaar beproefd doch ik moet net als jij flink blijven en moed houden. Uit je brief heb ik begrepen dat je heel flink en moedig bent, nu je net zoveel moeilijkheden te kampen hebt," schreef Wim Jaburg in een illegale brief vanuit Kamp Vught naar zijn Joodse vrouw Fie in Amsterdam-Zuid.

About the author

Helga Jaburg (1949) werd als vijfde van zes kinderen geboren in een katholiek gezin en is opgegroeid in de Rivierenbuurt in Amsterdam. Pas na pensionering bij de Hogeschool van Amsterdam kon zij uitgebreid onderzoek doen naar het bijzondere leven van haar vader om dit boek te kunnen schrijven.

Reviews

2020-08-26 14:12:21 | By: Madelein Gabler | Rating:
Heel bijzonder om te lezen. Ik heb eigenlijk altijd willen weten wat zich tijdens de oorlog precies heeft afgespeeld op de plek waar ik ben geboren en opgegroeid; de Rivierenbuurt. Duidelijk en detailleert geschreven boek die Ik bijna niet weg kon leggen omdat ik benieuwd was naar de rest.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Houd goede moed - De oorlogsgeschiedenis van mijn vader

Author:

Helga Jaburg

Category:

Biographies

Number of pages:

228

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

17-07-2020

ISBN:

978-94-640-3294-9 / 9789464032949

Price:

€ 21,99

Language

Dutch

Rating:

  • (1)