Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Houd goede moed
De oorlogsgeschiedenis van mijn vader

Auteur

Helga Jaburg

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
22 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

De documentaire De geschiedenis van mijn huis, gemaakt door de neef van Helga, Hilbert Kamphuisen, werd uitgezonden bij de VPRO op 4 mei 2000. Het tot dan toe voor Helga grotendeels onbekende verhaal van haar niet-Joodse vader met zijn eerste Joodse vrouw voor, tijdens en na de oorlogsjaren heeft haar geïnspireerd om de eerste veertig jaar van het leven van haar vader te reconstrueren en tot een boek te verwerken. De bewaard gebleven brieven en documenten waren voor haar het startpunt om na uitgebreid onderzoek een compleet familieverhaal te kunnen schrijven.
Houd goede moed is een verhaal over positiviteit, doorzettingsvermogen en veerkracht in een wereld van armoede, crisis en wereldoorlogen, waarin Amsterdam en vooral de Rivierenbuurt een hoofdrol spelen.

Over de auteur

Helga Jaburg (1949) werd als vijfde van zes kinderen geboren in een katholiek gezin en is opgegroeid in de Rivierenbuurt in Amsterdam. Pas na pensionering bij de Hogeschool van Amsterdam kon zij uitgebreid onderzoek doen naar het bijzondere leven van haar vader om dit boek te kunnen schrijven.

Productinformatie

ISBN
9789464032949 / 978-94-640-3294-9
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
17-07-2020
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
228
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

"Ik word wel zwaar beproefd doch ik moet net als jij flink blijven en moed houden. Uit je brief heb ik begrepen dat je heel flink en moedig bent, nu je net zoveel moeilijkheden te kampen hebt," schreef Wim Jaburg in een illegale brief vanuit Kamp Vught naar zijn Joodse vrouw Fie in Amsterdam-Zuid.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Madelein Gabler op 26-08-2020
Heel bijzonder om te lezen. Ik heb eigenlijk altijd willen weten wat zich tijdens de oorlog precies heeft afgespeeld op de plek waar ik ben geboren en opgegroeid; de Rivierenbuurt. Duidelijk en detailleert geschreven boek die Ik bijna niet weg kon leggen omdat ik benieuwd was naar de rest.