Ravi en de pratende kat

Karin Vijsma-van Dobbenburgh en Marit Helwig

Category: Picture books
  • (6)

€ 15,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Ravi is een lief, klein jongetje. Helaas wil hij maar niet groter groeien. Mama maakt zich een beetje zorgen. Hoe kan hij dan ooit voetballer worden? Op een dag ontmoet Ravi een bijzonder katje, dat kan praten. Ben jij ook zo benieuwd of ze vriendjes zullen worden?

From the book


Ravi’s mond valt open van verbazing als hij hoort dat de kat kan praten. ‘Zoals je ziet, ben ik geen gewone kat,’ vervolgt hij. ‘Als je mij na school wat melk komt brengen praten we verder, goed? Ik wacht onder de bosjes.’

About the authors

Het idee voor het verhaal kwam uit het Verre Oosten, waar de schrijfster een bijzondere ontmoeting had met een kind dat opgroeit in een kinderdorp. Misyati Verhoof, die in hetzelfde SOS kinderdorp in Indonesië opgroeide, vertelt in het nawoord over haar mooie jeugd. De opbrengsten van dit boek gaan dan ook naar SOS Kinderdorpen. Zodat nog meer kinderen zonder ouders of veilig thuis weer kunnen opgroeien in een liefdevolle en veilige familie.

Reviews

2021-02-23 18:15:15 | By: Robert | Rating:
Mooi verhaal en doel (opbrengst gaat naar SOS kinderdorpen), en de prachtige warme en kleurrijke illustraties zijn om bij weg te dromen! Echt een aanrader!

2020-10-24 14:09:22 | By: Jonathan Jetten | Rating:
Het kinderboek ‘Ravi en de Pratende kat’ sprak mij onmiddellijk aan. Het verhaal brengt mij terug naar mijn persoonlijke reizen naar Kolkata, India. Ik werkte daar als ondersteuner voor projecten voor straatkinderen. Het verhaal brengt ons bij Ravi, een zesjarige jongen. Hij woont met zijn mama in een dorp op het platteland in Indonesië. Hij wil graag samen met zijn vriendjes voetballen. Omdat hij te klein is en onvoldoende krachten heeft, lukt het Ravi niet om de match uit te spelen. Maar gelukkig ontmoet hij Pandoe. Wat er bijzonder is aan deze kat? Hij praat met Ravi. Wil jij weten wat Ravi en Pandoe samen bereiken? Haal dit prachtige boek in huis en ga mee op avontuur! Het is bijzonder knap hoe auteur Karin Vijsma – van Dobbenburgh dit verhaal over het leven in een dorp in Indonesië tastbaar maakt. Ze heeft dit verhaal met een vlotte pen op papier geplaatst, in een begrijpbare taal voor de doelgroep. Zowel de omgeving als de personages worden ingekleurd door uitvoerige beschrijvingen. De warmkleurige prenten van illustrator Marit Helwig maken het plaatje compleet. De uitgesproken rode, oranje en blauwe tinten en de gebruikte techniek in krijtstijl, brengt je in de juiste sfeer. De weetjes achteraan en de eerste woordjes Indonesisch trekken mij nog meer in het verhaal. Het verhaal van Ravi spreekt tot de verbeelding en bevat heel veel fantasie. Ik vind het een kunst hoe de auteur belangrijke thema’s als armoede en honger aanbrengt naar deze doelgroep. Nog meer bijzonder is de wijze waarop ze dit doet. Ze vertelt het verhaal, uit het leven gegrepen en ze legt hierbij de onderliggende problemen bloot, ze maakt ze bespreekbaar. Het verhaal straalt een positieve boodschap uit: hoop voor de toekomst! Dit kinderboek is een samen-lees-boek voor kinderen en ouders. Maar meer nog, dit boek is uiterst geschikt voor een lezing en bespreking in de klas! Als voorleespapa neem ik het absoluut mee naar de school! ‘Ravi en de pratende kat’ krijgt van mij vijf welverdiende sterren.

2020-10-24 19:37:12 | By: Karin de Jager | Rating:
Warm verhaal over armoede in Indonesië. De voetbaldroom van Ravi en zijn vriendschap met het (geweldig getekende) pratende katje zullen jonge kinderen erg aanspreken. De warme en sfeervolle illustraties van Marit Helwig vullen het verhaal erg mooi aan en ondersteunen de tekst. Treffend getekend en herkenbaar voor wie ooit in Indonesië geweest is. Fijn boek! Ook heel geschikt voor gebruik op school (groep 1 -3).

2020-10-19 11:58:49 | By: Martin | Rating:
Sluit prachtig aan bij de beleving van het jonge kind.

2020-10-14 09:57:36 | By: corrie nooijen | Rating:
Subliem. Vooral de Prachtige tekeningen. Met recht een Pareltje.

2020-10-09 09:40:32 | By: Renee Kelder | Rating:
Wat een prachtig boek! Een parel!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Ravi en de pratende kat

Authors:

Karin Vijsma-van Dobbenburgh en Marit Helwig

Category:

Picture books

Number of pages:

32

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 23 x 16 cm

Release date:

02-10-2020

ISBN:

978-94-640-3607-7 / 9789464036077

Price:

€ 15,50

Language

Dutch

Rating:

  • (6)