Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Boet en de konijnen-fotosjoet
Hoe de Holterberg het feestpaleis werd van de konijntjes

Auteur

Karin Vijsma-van Dobbenburgh en Marit Helwig

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
16 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Een konijnenfamilie keek verbaasd om zich heen. Waarom was het plotseling zo stil op de Holterberg? Geen fietsers of wandelaars te zien. Konijn Joep was blij met de rust, maar zijn zusje Jennie niet. Ze vond zichzelf het allermooiste konijn en was bang dat niemand meer foto’s van haar zou maken. Een ontmoeting met een nieuwe vriend brengt de konijntjes in feeststemming. Het is Boet, een rijmende Alpaca. Samen vieren ze feest totdat Boet iets onder de struiken vindt. Zijn er toch weer mensen langs geweest? Hoe zal het aflopen? 
Karin en Marit dragen de Dierenbescherming een warm hart toe. Hoe kan het ook anders met dieren in de hoofdrol? Daarom gaat een deel van de opbrengsten van dit boek naar het project Dierenbuddy.

Over de auteur

Karin (1973) en Marit (1997) zijn twee creatieve talenten met een gedeelde passie voor boeken en konijnen. Waar Karin van jongs af aan al aan het schrijven was, zat Marit altijd te tekenen. De samenwerking aan hun eerste prentenboek ‘Ravi en de pratende kat’ (2019) beviel zo goed, dat zij besloten om een nieuw project aan te gaan. In dit boek staat de ontmoeting van een konijnenfamilie met een andere diersoort én mensen centraal. Tenslotte is het samenzijn van mens en dier, het allerleukste wat er is, toch? Ben je nieuwsgierig naar het werk van Marit en welke dieren zij nog meer tekent? Neem dan een kijkje op www.lantaarnillustratie.com.

Productinformatie

ISBN
9789464506082 / 978-94-645-0608-2
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
03-06-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
30
Formaat
23 x 16 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Op een gegeven moment zei Pluis: ‘Hartstikke leuk allemaal, alleen dit zijn allemaal konijnenspelletjes. We hebben ook een alpaca uitgenodigd. Wat kan hij doen?’
‘Een al-paa-caa?’ riepen Jupiter, Jakko, Joppie en Jennie verschrikt. ‘Die beesten spugen toch in je gezicht?’


‘Welnee, dat doen ze alleen als ze bang zijn. Het is Boet van de overkant. Een echte lieverd en nu ook een vriend van ons. Hij heeft niks te doen sinds de mensen niet meer langskomen,’ legde Joep uit.
Jennie ging vlak naast Pluis staan en fluisterde in zijn oor: ‘Kan hij misschien ook zingen? Want dat heb ik altijd al een keer willen doen.’

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Dorien Visser op 12-08-2022
Als je de voorkant van dit mooie prentenboek ziet, word je al vrolijk van de mooie kleuren en tekeningen. Het verhaal spreekt jonge kinderen erg aan door de dieren die de hoofdrol spelen en die allen meteen je sympathie winnen..
Het is leuk en vlot geschreven , de illustraties maken het nog mooier en levendiger.
Vele kinderen zullen dit verhaal een warm hart toedragen en dit keer op keer kunnen lezen of voorgelezen worden.
Ook leuk voor (groot) ouders om voor te lezen