Cover voorkant
Mijn jeugd in Duitsland - Herinneringen van een BSD-kind
Mijn jeugd in Duitsland - Herinneringen van een BSD-kind

Mijn jeugd in Duitsland - Herinneringen van een BSD-kind

Alfred Vermassen

Category: Biographies
  • (1)

€ 21,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Op oudere leeftijd denkt Alfred Vermassen meer en meer aan vroeger, aan zijn kindertijd en jeugd in Duitsland. De dolle avonturen die hij heeft meegemaakt. Soms mooie, soms minder mooie belevenissen. De gebeurtenissen staan in zijn geheugen gegrift en andere zijn weggedoken in de krochten van zijn herinnering. En hoe meer hij er aan denkt, hoe meer er stilaan bovenkomt. De afstand tussen vroeger en nu wordt daarmee kleiner en kleiner. En opnieuw beleeft hij dan zijn jeugd. Nu bekeken met de ogen van een oudere man. Een geluk dat zijn herinnering selectief is en de minder aangename gebeurtenissen stilaan vervagen. Ze vervagen wel maar worden niet vergeten. De wondermooie tijd in Duitsland.

From the book

In de winter was het ook een en al plezier, als het begon te sneeuwen. Al spoedig konden we op de weide naast de wijk die we 'cité' noemden, naar hartenlust skiën en rodelen. Vanaf de bomen (het bos) bovenaan naar beneden, bijna tot aan de beek, het was behoorlijk steil en ook een lange afstand zodat we wel een behoorlijke snelheid maakten en menigeen die niet kon afremmen de beek indook, of over kop ging. Nog plezanter was het op straat zelf, niet zo lang maar ook steil, en hier konden, eens beneden proberen links of rechts af te draaien de straat in. Bovendien stond hier een afsluiting in hout zodat we de beek niet in konden donderen. Maar we hadden buiten de militairen gerekend. De militaire bus, die de militairen van en naar de kazerne bracht, kon de straat niet meer oprijden, en ook de enkele wagens van de officieren die bovenaan woonden konden de berg niet meer op. Het was veel te glad geworden door al dat gerodel en glijden door ons kinderen van de wijk. 's Anderendaags kwam er vrachtwagen met open bak aangereden volgeladen met as (van de verwarming in de kazerne) en begonnen enkele soldaten de as uit te strooien over de weg. De auto's zouden terug kunnen rijden. Maar dan hadden ze toch zonder de talrijke kinderen gerekend. De vrachtwagen was nog maar net weg en van alle kanten begonnen we pakken sneeuw te nemen en deze over de as te plakken. Het duurde een hele tijd doch we slaagden er in om de straten opnieuw te bedekken met sneeuw die we dan nog eens goed vast stampten. Dan enkele keren er met de slee over en men kon bijna van een ijsbaan spreken. Totdat het begon te dooien hebben hier geen auto's meer gereden.

About the author

Alfred Vermassen wordt geboren in België, maar brengt heel zijn jeugd door in Duitsland. Hij maakt een uitzonderlijke kindertijd mee, geheel anders dan in het vaderland. Daardoor krijgt hij een heel andere kijk op het leven dan zijn Belgische neefjes en nichtjes. Het tekent hem (gedeeltelijk) voor zijn verdere leven. Hij begint met schilderen, maakt dan gedichten. En uiteindelijk, na zijn pensionnering, begint hij ook te schrijven. Tot dusver werd er echter nog nooit iets gepubliceerd.

Reviews

2021-01-01 08:50:19 | By: Marthe JANSSENS | Rating:
Zeer goed geschreven met betrouwbare weergave van het verleden. Het boek leest vlot en laat opnieuw alles herbeleven.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Mijn jeugd in Duitsland - Herinneringen van een BSD-kind

Author:

Alfred Vermassen

Category:

Biographies

Number of pages:

170

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

18-12-2020

ISBN:

978-94-640-3887-3 / 9789464038873

Price:

€ 21,50

Language

Dutch

Rating:

  • (1)