Cover voorkant
Frappante Vrouwen - Over vrouwen met fascinerende beroepen
Frappante Vrouwen - Over vrouwen met fascinerende beroepen

Frappante Vrouwen - Over vrouwen met fascinerende beroepen

Erika Schuuring

Category: Society
  • (1)

€ 18,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Werken met techniek of in de ICT lijkt een struikelblok voor vrouwen. In deze
beroepen zijn vrouwelijke professionals in de minderheid. Dat doet wel wat met je en dan is het lastig om te kiezen wat je wilt, ook als je het talent hebt. Frappante Vrouwen trekken je over de streep.

Erika Schuuring stapte op deze vakkanjers af in de werkplaats, op het land of in de treincabine. Met als resultaat: een reeks intrigerende, persoonlijke en stimulerende verhalen.

From the book

’De incidentenbestrijding heeft me gemaakt tot wie ik nu ben. Ik ben stressbestendig en open met mijn emoties. Ik kwam bleu binnen en liet het op zijn beloop gaan. Dan waren er seksistische opmerkingen. Nu weet ik hoe ik mijn bekkie moet gebruiken. Sterker durven zeggen wat je denkt, maakt je sterker.’
- Incidentenbestrijder Joëlle

‘Ik vind het leuk om ergens een expert in te zijn en nieuwe techniek te ontwikkelen. Vooral als ik zie dat dit invloed heeft, dat het mensen blij maakt of van toegevoegde waarde is voor de wereld. Het is erg bijzonder om bezig te zijn met iets wat nog niet eerder is gedaan. Je voegt echt iets nieuws toe.
In dit vak moet je niet bang zijn om idiote dingen te doen en fouten te maken. Ik probeerde ooit geprinte onderdelen te frituren in olie, om te kijken of ik het oppervlak kon smelten en het daarmee glad maakte. Je moet ook tegen onzekerheid kunnen, want misschien gaat het helemaal niet lukken.’
- Research and Development Engineer Daphne

Claudia ontwikkelt een scrollprocessor voor de Aerbus, de A320, maar momenteel besteedt de leergierige technicus al haar tijd aan het solderen van een onderdeel voor de Lockheed Martin-F-35 Lightning II, ofwel het Joint Strike Fighter programma (JSF).
- Monteur Mechatronica Claudia

About the author

Erika Schuuring, geboren in het kleurrijke en roemruchte jaar 1966, heeft een ongebreidelde fantasie. Toen ze jong was verslond ze alle boeken in huis en verdween erin. Na een reeks onnavolgbare banen, kwam het schrijven van artikelen en verhalen vanzelf op haar pad. Kennis en nieuwsgierigheid naar wat iemand doet en waarom. Dat staat voorop.

Zo kwam ze op een nieuw idee. Met persoonlijke verhalen laten zien dat vrouwen met een bijzonder beroep sterk staan. Deze frappante vrouwen verdienen een podium, zodat anderen geïnspireerd raken.

Reviews

2020-10-15 17:10:23 | By: A. Schuuring | Rating:
Leuke, interessante verhalen over vrouwen met bijzondere beroepen.
Heel toegankelijk geschreven.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Frappante Vrouwen - Over vrouwen met fascinerende beroepen

Author:

Erika Schuuring

Category:

Society

Number of pages:

78

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 20 x 20 cm

Release date:

02-10-2020

ISBN:

978-94-640-3605-3 / 9789464036053

Price:

€ 18,99

Language

Dutch

Rating:

  • (1)