Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Frappante Vrouwen
Over vrouwen met fascinerende beroepen

Auteur

Erika Schuuring

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,3 / 5 (4 reviews )
Prijs
18 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Werken met techniek of in de ICT lijkt een struikelblok voor vrouwen. In deze
beroepen zijn vrouwelijke professionals in de minderheid. Dat doet wel wat met je en dan is het lastig om te kiezen wat je wilt, ook als je het talent hebt. Frappante Vrouwen trekken je over de streep.

Erika Schuuring stapte op deze vakkanjers af in de werkplaats, op het land of in de treincabine. Met als resultaat: een reeks intrigerende, persoonlijke en stimulerende verhalen.

Vakjurygenomineerde
non-fictie
boek●goud 2020

Over de auteur

Erika Schuuring, geboren in het kleurrijke en roemruchte jaar 1966, heeft een ongebreidelde fantasie. Toen ze jong was verslond ze alle boeken in huis en verdween erin. Na een reeks onnavolgbare banen, kwam het schrijven van artikelen en verhalen vanzelf op haar pad. Kennis en nieuwsgierigheid naar wat iemand doet en waarom. Dat staat voorop.

Zo kwam ze op een nieuw idee. Met persoonlijke verhalen laten zien dat vrouwen met een bijzonder beroep sterk staan. Deze frappante vrouwen verdienen een podium, zodat anderen geïnspireerd raken.

Productinformatie

ISBN
9789464036053 / 978-94-640-3605-3
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
02-10-2020
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
78
Formaat
20 x 20 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

’De incidentenbestrijding heeft me gemaakt tot wie ik nu ben. Ik ben stressbestendig en open met mijn emoties. Ik kwam bleu binnen en liet het op zijn beloop gaan. Dan waren er seksistische opmerkingen. Nu weet ik hoe ik mijn bekkie moet gebruiken. Sterker durven zeggen wat je denkt, maakt je sterker.’
- Incidentenbestrijder Joëlle

‘Ik vind het leuk om ergens een expert in te zijn en nieuwe techniek te ontwikkelen. Vooral als ik zie dat dit invloed heeft, dat het mensen blij maakt of van toegevoegde waarde is voor de wereld. Het is erg bijzonder om bezig te zijn met iets wat nog niet eerder is gedaan. Je voegt echt iets nieuws toe.
In dit vak moet je niet bang zijn om idiote dingen te doen en fouten te maken. Ik probeerde ooit geprinte onderdelen te frituren in olie, om te kijken of ik het oppervlak kon smelten en het daarmee glad maakte. Je moet ook tegen onzekerheid kunnen, want misschien gaat het helemaal niet lukken.’
- Research and Development Engineer Daphne

Claudia ontwikkelt een scrollprocessor voor de Aerbus, de A320, maar momenteel besteedt de leergierige technicus al haar tijd aan het solderen van een onderdeel voor de Lockheed Martin-F-35 Lightning II, ofwel het Joint Strike Fighter programma (JSF).
- Monteur Mechatronica Claudia

Reviews (4)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door A. Schuuring op 15-10-2020
Leuke, interessante verhalen over vrouwen met bijzondere beroepen.
Heel toegankelijk geschreven.
door Marianne op 11-02-2023
Ik heb het met plezier gelezen en kan dit zeker jonge vrouwen aanbevelen.
Het zou goed zijn dat scholen dit boek in hun bibliotheek hebben. Om meer vrouwen in de techniek te krijgen.
door R Brons op 12-02-2023
Grappig en leuk boek! Geeft een aardig inkijkje dat we allemaal mens zijn. Lay-out had iets beter gekund, masr desalniettemin: fun!
door Rianne op 17-02-2023
Vlot geschreven verhalen van vrouwen die hun mannetje staan! Meer meiden in de techniek is nodig, en het is nooit ‘alleen maar’ techniek. Dat is het aantrekkelijke en dat laten deze vrouwen prachtig zien!