Z

Fred van Rijn

Category: Novels

€ 19,95
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Als Bram Mosterd buiten zijn schuld ontslagen wordt zonder uitzicht op een nieuwe baan, stort hij zich geheel op zijn nieuwe hobby: modelbouw. Op zolder creëert hij een wereld waarin de grens tussen werkelijkheid en fantasie steeds verder vervaagt, tot zij uiteindelijk geheel verdwijnt. Een enorme ramp vindt plaats, met grote gevolgen voor het milieu en zelfs de kaart van Nederland. Z is een waanzinnig verhaal in een idiote wereld. Het beangstigende van het verhaal is echter dat het zo maar in werkelijkheid zou kunnen plaatsvinden. Morgen. Vandaag. Straks.

From the book

Hij steekt de Strandweg over en loopt de trap af, het strand op. Dan maakt hij de hond los die er gelijk vandoor rent richting de zee. De hond rent naar de kustlijn en springt heen en weer. Hij blaft luid tegen de golven alsof hij ze zo kan verhinderen het strand op te rollen. Zijn hond. De enige hond die tegen de branding is opgewassen. Verder is er niets tegen de branding opgewassen. Niets houdt de zee tegen als ze zin heeft het strand op te komen. Als het stormt, lopen ze meerdere malen per dag naar het strand. Dan slaan ze linksaf, richting de havenhoofden om te zien hoe het water over de lichtboeien slaat. Met donderend geweld spatten de golven er soms metershoog overheen. De hond is dan bijna niet te houden en blaft zich bijkans schor. Uren kan hij staan kijken naar de loodgrijze zee met de witte schuimkoppen die woest tegen de boulevard slaan, terwijl de huid van zijn gezicht wordt gezandstraald door de wind. Dat kun je geen branding meer noemen, dat is oorlog. De zee beukt tegen de boulevard alsof er een deuk in moet. Alsof de zee zich wil losrukken uit haar gevangenschap. Alsof ze niet genoeg ruimte heeft voor al haar water of gewoon, omdat ze zijn Schevenings vrouwtje mee wil sleuren naar haar man die toch niet komt. Maar vandaag stormt het niet. Het waait zelfs nauwelijks en de zee houdt zich koest. De branding bestaat uit rustig voortkabbelende golfjes die langzaan uitwaaieren over het zand.

About the author

"Ik ben geboren in 1956 op Scheveningen. Ik heb vroeger veel muziek en gedichten geschreven. Vanaf 2002 pakte ik het schrijven van muziek weer op, naast het schrijven van columns en romans. Elke roman speelt zich af in en om Den Haag, zodat de beschreven plekken voor veel mensen herkenbaar zullen zijn. Eerder verschenen al de bundel korte verhalen Flabbergast (2008) en de romans Als twee druppels (2008) en Alex (2009), alle uitgegeven door Boekscout.nl."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Z

Author:

Fred van Rijn

Category:

Novels

Number of pages:

340

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

20-11-2009

ISBN:

978-94-608-9262-2 / 9789460892622

Price:

€ 19,95

Language

Dutch