Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Als twee druppels

Auteur

Fred van Rijn

Uitvoering
Paperback
Genre
Romans
Prijs
21 ,45
Verzending
Exclusief verzendkosten
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België)

Samenvatting

Als Pauline en Bert arriveren op de camping doen ze een sinistere ontdekking. Dénken ze, want als ze eenmaal zijn geïnstalleerd en uitgerust slaat de twijfel toe of hun ogen hen niet hebben bedrogen. Terug in Nederland denken ze er niet meer aan. Het leven gaat zijn gewone gangetje totdat Pauline de dementerende moeder bezoekt van iemand die zij op de camping heeft leren kennen. Vanaf dat moment verdwijnen al hun zekerheden en is niets meer wat het lijkt. Als twee druppels is een roman over liefde, ouder worden en verliezen, maar ook over het gegeven dat niemand iets in de hand heeft. Elke vermeende zekerheid is slechts een zijden draad.

Over de auteur

"Ik ben geboren in 1956. Ik heb in mijn jeugd veel aan toneel en cabaret gedaan (met wisselend succes), in bandjes gespeeld en een gedichtenbundel uitgegeven. Daarna getrouwd, vader geworden en dus even geen tijd meer voor hobby’s. Vanaf 2002 ontstaat meer vrije tijd en ‘om niet te versoapen’ pak ik het schrijven en spelen van muziek weer op en schrijf ik columns en romans. Eerder verscheen van mij een verzameling columns onder de naam Flabbergast."

Productinformatie

ISBN
9789088346989 / 978-90-883-4698-9
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
26-12-2008
Taal
Nederlands

Genre
Romans

Uitvoering
Paperback
Pagina's
348
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Ik word wakker in een vreemd bed. Het duurt even voordat ik me realiseer waar ik ben. Ik lig in een hotelbed. Ik kijk naast me en zie dat Bert nog heerlijk ligt te slapen. Hij ademt een beetje zwaar, het is nog net geen snurken. Ik vraag me af wat ze op mijn werk wel niet zullen zeggen als ik bel dat ik vandaag niet kom? Als ik bel dat ik deze hele week en ook de volgende week niet kom. Ze zullen me wat kunnen aandoen. Maar Bert heeft gelijk, we kunnen beter even wat afstand nemen. Ik sla het dekbed van me af, slinger mijn benen over de rand van het bed en ga rechtop zitten. Wat een nacht. Toen we in het hotel aankwamen had het meisje achter de receptie inderdaad gekeken alsof we een stelletje waren. Of we een date hadden. Een one night stand. Ik zou het in haar plaats ook gedacht hebben, bedenk ik, als er halverwege de avond opeens een man en een vrouw binnen komen wandelen, zonder bagage, en een tweepersoonskamer voor één nacht reserveren. Dat doe je niet met je eigen man. Ik kijk op mijn mobieltje hoe laat het is. Half acht. Mooie tijd om op te staan en zo te gaan ontbijten.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek

Ook van deze auteur

Voorkant cover

Flabbergast

Fred van Rijn

Flabbergasted betekent vrij vertaald: sprakeloos, paf, verwonderd, beduusd. Kijkend naar de wereld en de dingen om je heen kun je je eigenlijk alleen maar verbazen. Soms gniffelend, soms verbijtend. Flabbergast is dan ook een verzameling schetsjes van de wereld, gezien door de bril van Fred van Rijn. Vrouw Marjolijn en zoons Bas en Pim komen er geregeld in voor, maar verander de namen en je herkent jezelf in veel van de beschreven situaties. Flabbergast is humoristisch en luchtig geschreven, met hier en daar wat leuke weetjes waaraan je niets hebt. De leukste dingen zijn nu eenmaal zinloos. En andersom.
17,45
Voorkant cover

Alex

Fred van Rijn

Als Rob zich verheugt op een weekje klussen in huis terwijl zijn vrouw met een vriendin een weekje vakantie in Zuid-Frankrijk viert, gaat de bel. Er staat een vreemde man voor de deur die vraagt of hij even mag binnenkomen. Vanaf dat moment wordt Robs geduld op de proef gesteld terwijl de man het ongelooflijke verhaal vertelt dat zijn leven voorgoed zal veranderen. Alle vermeende zekerheden verschrompelen tot niets en Rob weet nauwelijks raad met die machteloosheid om een mogelijk gevaar te kunnen vermijden. Alex is een roman over liefde en vertrouwen, over onverwerkte verledens en over geluk en pech.
21,45
Voorkant cover

Z

Fred van Rijn

Als Bram Mosterd buiten zijn schuld ontslagen wordt zonder uitzicht op een nieuwe baan, stort hij zich geheel op zijn nieuwe hobby: modelbouw. Op zolder creëert hij een wereld waarin de grens tussen werkelijkheid en fantasie steeds verder vervaagt, tot zij uiteindelijk geheel verdwijnt. Een enorme ramp vindt plaats, met grote gevolgen voor het milieu en zelfs de kaart van Nederland. Z is een waanzinnig verhaal in een idiote wereld. Het beangstigende van het verhaal is echter dat het zo maar in werkelijkheid zou kunnen plaatsvinden. Morgen. Vandaag. Straks.
20,45
Voorkant cover

Marloes

Fred van Rijn

Alphons werkt aan een nieuw boek. Halverwege bevindt zijn verhaal zich op een dood punt. Hij besluit even afstand te nemen en maakt een wandeling door Den Haag. Op een terrasje raakt hij in gesprek met een man. Vanaf dat moment stapt Alphons in de wereld van zijn eigen boek en dringen zijn romanfiguren onafwendbaar zijn eigen leven binnen. Fictie en werkelijkheid zijn steeds lastiger van elkaar te scheiden en de vraag rijst of Alphons nog wel kan en wil ontsnappen aan zijn eigen fantasie. Maar is het wel fantasie?
20,45