Cover voorkant
Panne
Panne

Panne

Greet Tulp

Category: Thrillers

€ 21,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Na de ontknoping van het Spitsuur-mysterie is Karin vertrokken uit het ziekenhuis. Met haar man Sander, ex-recherche collega Fred en zijn vrouw Lenie, is ze een eigen detectivebureau “ReDeMi” begonnen. Ze werken alleen voor minima die rechtshulp nodig hebben. Na de turbulente en angstige Spitsuur-periode hoopt Karin op rust in haar leven. Al gauw blijkt echter het tegendeel. Weer wordt ze betrokken bij een zaak die zich afspeelt in het Algemeen Ziekenhuis Meerveld. Het lijkt op een kopie van Spitsuur. De gebeurtenissen volgen elkaar snel op, er vallen meerdere slachtoffers en Karin wordt opnieuw persoonlijk bedreigd. Het is bijzonder lastig om te ontdekken wie hierachter zit, waardoor veel angst en onrust haar leven beheersen.

From the book

Door de onverwachte verschijning van Simon komen er weer akelige herinneringen naar boven aan die zaak van twee jaar geleden. Fred en ik zaten hier ook, toen het telefoontje kwam van een collega van Fred over een dode vrouw die was aangetroffen in een hotelkamer. Het ging om Carla Geurts, lid van de Raad van Bestuur van het AZM. Zij had het dagboek van Chris van der Velden gevonden en geprobeerd om hem hiermee te chanteren. Helaas was hij intelligenter dan zij. De spannende seksafspraak, die zij in een hotel dacht te hebben, was een afspraak met haar moordenaar. Automatisch verschijnen de beelden van de dode Carla weer op mijn netvlies. Omdat ze was vergiftigd en een heftige doodsstrijd had gehad, was het een akelig gezicht geweest.
Gelukkig heeft Chris van der Velden levenslang gekregen. In eerste instantie was hij veroordeeld tot twintig jaar. Hij weigerde echter om mee te werken aan een psychiatrisch onderzoek. Tijdens het proces en de behandeling van zijn hoger beroep werkte zijn arrogante houding tegen hem. Daardoor werd zijn straf omgezet in levenslang zonder in aanmerking te komen voor vervroegde vrijlating.
Daar waren Lenie en ik erg blij mee. Hij heeft ons na zijn proces bedreigd vanuit de gevangenis. Sinds de uitspraak van het hoger beroep voelen wij ons veiliger. We hebben allebei ervaren hoe gewetenloos hij is. Hij zou het geen probleem vinden om twee kleine kindjes te zien als lastige vlekjes die hij weg moet werken. Zo sprak hij over de mensen die hij had vermoord, omdat die hem in de weg hadden gestaan.
Ik hoopte dat met de veroordeling van Chris van der Velden dat akelige avontuur voorgoed voorbij was. Maar de verschijning van Simon bezorgde mij een onprettig gevoel.

About the author

Van Greet Tulp (1951) zijn een aantal korte verhalen opgenomen in verzamelbundels van diverse uitgeverijen. In de zomer van 2018 is haar eerste thriller Spitsuur verschenen. Daarna zijn er nog twee kinderkerstverhaaltjes met de titel Op glad ijs van haar uitgegeven. Panne is het vervolg op Spitsuur en weer met zoveel plezier geschreven, dat ze inmiddels is begonnen aan het derde deel.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Panne

Author:

Greet Tulp

Category:

Thrillers

Number of pages:

204

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

05-02-2021

ISBN:

978-94-643-1083-2 / 9789464310832

Price:

€ 21,99

Language

Dutch