Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Spitsuur
Een zaak vol chantage, verraad en obsessieve bezitsdrang

Auteur

Greet Tulp

Uitvoering
Paperback
Prijs
21 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Ex-politierechercheur Karin werkt als psychologe in een ziekenhuis. Nadat daar twee moorden zijn gepleegd, vraagt haar collega Fred van de recherche haar medewerking aan de oplossing van deze moorden. Zelf krijgt ze al maanden anonieme briefjes van een obsessieve bewonderaar, waarvan de toonzetting steeds dreigender wordt. Karin weet niet uit welke hoek het gevaar dreigt. Door haar sterke intuïtie komt ze al snel tot een mogelijke dader, maar het lijkt onmogelijk om bewijsmateriaal te vinden. Samen met Fred probeert ze deze zaak tot een goed einde te brengen.

Over de auteur

Greet Tulp (1951) schrijft al jaren korte verhalen. Een aantal is opgenomen in verzamelbundels van diverse uitgeverijen. Zelf leest zij graag thrillers en heeft de suggestie van een collega uit het ziekenhuis ter harte genomen om zelf een thriller te gaan schrijven. Tijdens het schrijven van Spitsuur heeft zij veel plezier beleefd aan het creëren van de karakters, het bedenken van de misdaden en het verzinnen van een plot. Met Spitsuur maakt zij haar debuut; aan een vervolg is al een begin gemaakt.  

Productinformatie

ISBN
9789402246995 / 978-94-022-4699-5
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
30-10-2023
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
204
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Lenie is met hoge snelheid naar het ziekenhuis gereden. Op de parkeerplaats kijkt ze verward om zich heen. Ze probeert zich te herinneren waarom ze hier heen wilde, maar de deur van haar geheugenkamer zit stevig op slot.
Op weg naar de ingang ziet ze Carlo Smit uit de bosjes komen en Betty Mars om de hoek van het gebouw verdwijnen. Wat doen die hier op dit tijdstip? Het komt niet in haar op dat zij hier nu ook niets te zoeken heeft.
Ze staat in de kamer van Hans Tocht en kijkt naar iets wat een scene lijkt uit een slecht toneeldrama. Hans Tocht en Betty Mars liggen op de grond in een houding, die de indruk wekt dat ze bezig zijn met een vrijpartij. Maar ze liggen te stil. Op hun lichamen en om hen heen is het rood en nat.
‘Kom maar, Lenie,’ fluistert een bekende en vertrouwde stem. Hij pakt haar vast en leidt haar naar de twee lichamen op de grond. ‘Neem maar afscheid, je zult ze nooit meer zien.’
Ze is weer terug in haar woonkamer. Haar kleren zitten onder de rode vlekken. Voorzichtig raakt ze die aan, het plakt aan haar handen. Ze huivert van afschuw. Is dit bloed? Waar ben ik geweest en wat heb ik gedaan? De laatste maanden wisselen heldere momenten en donkere gaten elkaar steeds af in haar hoofd. Nu is het een donker gat. Ze heeft geen idee waar ze is geweest en hoe ze aan dat bloed is gekomen.

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek