Cover voorkant
Een reis door hoofd & hart - Muzikaal poëtische reis langs klimaatcrisis, natuur, liefde en het leven
Een reis door hoofd & hart - Muzikaal poëtische reis langs klimaatcrisis, natuur, liefde en het leven

Een reis door hoofd & hart - Muzikaal poëtische reis langs klimaatcrisis, natuur, liefde en het leven

David Verwer

Category: Poems
  • (7)

€ 17,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

De auteur neemt je mee in zijn gevoelswereld, naar niemandsland en langs dansende golven. Maatschappelijke thema’s als klimaatverandering en duurzaamheid krijgen een poëtische lading. Ook meditatie en dans zijn onderdeel van deze veelzijdige dichtbundel, die de schrijver opdraagt aan Moeder Aarde. De schrijfstijl van de auteur is de verbindende factor. Zijn fotografie en bijbehorende muzikaal poëtische video’s, geven klank, kleur en verdieping aan de bundel.

Uitnodiging fysieke boekpresentatie "Een Reis Door Hoofd & Hart"

Vrijdagavond 5 maart geeft David Verwer de offline boekpresentatie in hartje Utrecht. Uitgesteld vanwege de Corona-maatregelen en geheel Corona-proof.

Eerst geeft hij een korte inleiding op de bundel. Hierin beantwoordt hij de vraag waarom hij zijn boek opdraagt aan Moeder Aarde. Ook zal hij iets vertellen over het ontstaan van de elf "muzikale gedichten".
Maar verwacht vooral heel veel (muzikale) voordrachten uit eigen werk. Dit alles wordt ondersteund door een beeldende presentatie en afgewisseld door het optreden van een violist, onder het genot van een hapje en een drankje.

Vioolspel
Christoph van IJzerlooij zal de avond luister bij zetten met zijn prachtige live muziek op viool en altviool. Hij heeft een bijzonder programma voor je met o.a. Telemann & Kreisler.

Kom je ook?
Kom je ook naar deze muzikaal poëtische avond? Meld je dan even aan bij David via
davidverwer@gmail.com Na aanmelding stuurt hij je het adres van de presentatie. Dat laatste is om rekening te houden met het maximum aantal gasten (Corona).

Speciale boekenlegger
Iedereen die op deze avond Een Reis Door Hoofd & Hart koopt, krijgt er gratis een bijzondere boekenlegger bij. Deze boeklegger werd speciaal voor deze dichtbundel ontworpen.

Praktisch

Datum:            5 maart 2021

Tijd:                20 – 21:30 uur

Locatie:           vlakbij Utrecht CS

From the book

WARM WARMER WARMST

De dagen smelten de warmte in
de thermometer kruipt historische grens voorbij
onze aarde kent snelste temperatuurstijging ooit
de poolcirkel brandt boos en trekt een rode lijn.

Weerstation Gilze-Rijen noteert 40,7 graden
de nacht daarop zie ik badend en wakend laat
28 graden als de klok tweeën slaat.
Hitte-records sneuvelen bij bossen
en in betondorp zijn het gratis bonus-graden die ons verlossen.

Hete hitte meten is nieuw mondiaal kampioenschap
de stijging is niet regionaal maar globaal, zo zegt recente wetenschap.
Sensationele krantenkoppen als warme broodjes
en de varkens leggen hun loodjes.

Ja, onze zon gaat uit haar dak
het echte verschralen en verschrompelen is begonnen!

Vandaag begint verdere uitputting
van onze moeder van het leven.

Greta Thunberg sprak tot de VN:
ons huis staat in brand
wanneer gaan we blussen?

Hoeveel huizen moeten in de as zakken
voordat we deze handschoen oppakken?

Wil je de aarde graag leefbaar
of vind je het stilletjes aan wel klaar?

Zeg het maar!


David Verwer
Juli 2019

About the author

De auteur is hulpverlener in de specialistische thuiszorg, fotograaf en dichter.
Als coach werkt hij voor mensen met verstandelijke - en psychische beperkingen. Vanuit authentieke aanwezigheid en ruime ervaring doet hij dit werk met hart en ziel. Mensen ondersteunen om te worden wie ze werkelijk zijn, ziet hij als dé uitdaging.

Over het dichten zegt hij: “Poëzie is de zuurstof voor mijn ziel. Het is een spiegel en klankbord op mijn leven en de wereld, ik zou niet zonder kunnen!”.

Reviews

2022-01-10 23:23:08 | By: Jeanine | Rating:
David....natuurtalent....ontsproten uit en geïnspireerd door de natuur....zijn zorgen delend over die natuur, gezeteld op onze aardbol, en al wat daar leeft. Uit zijn bijzondere brein, vanuit zijn gevoelige en creatieve geest, heeft David de práchtigste zangerige en ritmisch swingende woorden laten opborrelen en vloeiend laten stromen.
Woorden van liefde voor al wat leeft en wat hier wil blijven; als een warme zongloed spreidt hij ze vanuit hemelse inspiratie uit over onze aarde, met elementen zoals pijn en liefde daarin verweven, ons met zijn bijzondere voordracht direct weer meenemend naar het hemelse. Kortom: David, ga ermee op pad, verspreid jouw mooie gedachten-gedichten en de voor ieder herkenbare gevoelens; je zult nog velen hiermee troosten en ook velen beroeren met jouw hemelse liefde voor de aarde, voor wat daar leeft en ook moet blíjven leven!

2021-11-17 12:24:23 | By: Henk Wallach | Rating:
Een heel mooie dichtbundel van een zeer talentvolle auteur die actuele thema’s in dichtvorm brengt en dit ook bij sommige gedichten muzikaal weet te omlijsten door gitaar en piano.
De auteur legt veel gevoel in zijn gedichten. Prachtig!

2021-05-02 12:10:35 | By: Jo-Anne Pettinga | Rating:
Mooie gedichten met een goed gevoel voor ritme, alliteratie en rijm. Door de muzikaal poëtische video's waarin de auteur met zijn mooie stem de gedichten op muziek voordraagt, komt de bundel meer tot leven. Hij legt in de video's accenten waardoor de poëzie meer diepte krijgt. De foto's in de bundel zijn ook van toegevoegde waarde. De breedte van de onderwerpen van het geschrevene (van de liefde tot natuur tot Utrecht tot voetbal) maakt de bundel rijk en voor Utrechters extra bijzonder. Jammer zijn enkele (spel)fouten in de bundel. Al met al een veelbelovend debuut.

2021-04-22 22:14:52 | By: Xanthe | Rating:
Ik heb erg genoten van de voordracht en muzikale begeleiding bij de gedichten door David. David's liefde voor de wereld en mensen om hem is zo sprekend in zijn gedichten. Hij haalt hier inspiratie uit en de gedichten zijn er tegelijkertijd aan toegewijd. Dat hij deze bundel opdraagt aan moeder aarde is dan ook helemaal passend. Spelenderwijs en met eenvoud, raakt hij vaak precies de kern en dat is prachtig. Het gedicht over de slakken is hier voor mij een typisch voorbeeld van. Er gaan veel mensen van je bundel genieten.

2021-04-07 19:06:52 | By: Godelief | Rating:
De voordrachten van David tijdens t afgelopen mini-retraite weekend waren erg bijzonder en indrukwekkend. De bundel laat je even stilstaan van de warmte en liefde, die zo mooi beschreven wordt.

2021-02-19 09:55:18 | By: Frank Jenniskens
Een foto uit de bundel: Kale bomen tegen een wittige achtergrondlucht. En dan valt mijn oog op kleine, zich uitbreidende kringen... Ik kijk naar de weerspiegeling van de bomen in het water !
Dat overkomt me meermalen als ik David's bundel lees. Woorden zorgvuldig gecomponeerd waardoor achter de eerste indruk ineens één of meerdere nieuwe lagen tevoorschijn komen.
Bijzonder hoe David niet alleen het woord maar ook beeld en muziek laat samenwerken en vervloeien tot pareltjes. Zijn stijl is het best uitgedrukt voor mij in de laatste zin van zijn gedicht
'Oh Nederlands, ik heb u lief': "Ik [...] tracht rijmend met ritme uw klanken te vervoegen"

2021-02-15 11:59:21 | By: Tike | Rating:
Heb afgelopen zaterdag de zoompresentatie van je nieuwe boek bijgewoond. Jouw debuut laat veel groei zien wat in deze tijd zeer fris en gezondmakend is. Goeie start! Ben benieuwd naar vervolg.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Een reis door hoofd & hart - Muzikaal poëtische reis langs klimaatcrisis, natuur, liefde en het leven

Author:

David Verwer

Category:

Poems

Number of pages:

82

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

28-01-2021

ISBN:

978-94-640-3906-1 / 9789464039061

Price:

€ 17,99

Language

Dutch

Rating:

  • (7)