Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Een reis door hoofd & hart
Muzikaal poëtische reis langs klimaatcrisis, natuur, liefde en het leven

Auteur

David Verwer

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,5 / 5 (7 reviews )
Prijs
17 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

De auteur neemt je mee in zijn gevoelswereld, naar niemandsland en langs dansende golven. Maatschappelijke thema’s als klimaatverandering en duurzaamheid krijgen een poëtische lading. Ook meditatie en dans zijn onderdeel van deze veelzijdige dichtbundel, die de schrijver opdraagt aan Moeder Aarde. De schrijfstijl van de auteur is de verbindende factor. Zijn fotografie en bijbehorende muzikaal poëtische video’s, geven klank, kleur en verdieping aan de bundel.

Over de auteur

De auteur is hulpverlener in de specialistische thuiszorg, fotograaf en dichter.
Als coach werkt hij voor mensen met verstandelijke - en psychische beperkingen. Vanuit authentieke aanwezigheid en ruime ervaring doet hij dit werk met hart en ziel. Mensen ondersteunen om te worden wie ze werkelijk zijn, ziet hij als dé uitdaging.

Over het dichten zegt hij: “Poëzie is de zuurstof voor mijn ziel. Het is een spiegel en klankbord op mijn leven en de wereld, ik zou niet zonder kunnen!”.

Productinformatie

ISBN
9789464039061 / 978-94-640-3906-1
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
28-01-2021
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
82
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

WARM WARMER WARMST

De dagen smelten de warmte in
de thermometer kruipt historische grens voorbij
onze aarde kent snelste temperatuurstijging ooit
de poolcirkel brandt boos en trekt een rode lijn.

Weerstation Gilze-Rijen noteert 40,7 graden
de nacht daarop zie ik badend en wakend laat
28 graden als de klok tweeën slaat.
Hitte-records sneuvelen bij bossen
en in betondorp zijn het gratis bonus-graden die ons verlossen.

Hete hitte meten is nieuw mondiaal kampioenschap
de stijging is niet regionaal maar globaal, zo zegt recente wetenschap.
Sensationele krantenkoppen als warme broodjes
en de varkens leggen hun loodjes.

Ja, onze zon gaat uit haar dak
het echte verschralen en verschrompelen is begonnen!

Vandaag begint verdere uitputting
van onze moeder van het leven.

Greta Thunberg sprak tot de VN:
ons huis staat in brand
wanneer gaan we blussen?

Hoeveel huizen moeten in de as zakken
voordat we deze handschoen oppakken?

Wil je de aarde graag leefbaar
of vind je het stilletjes aan wel klaar?

Zeg het maar!


David Verwer
Juli 2019

Reviews (7)

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Tike op 15-02-2021
Heb afgelopen zaterdag de zoompresentatie van je nieuwe boek bijgewoond. Jouw debuut laat veel groei zien wat in deze tijd zeer fris en gezondmakend is. Goeie start! Ben benieuwd naar vervolg.
Geschreven door Frank Jenniskens op 19-02-2021
Een foto uit de bundel: Kale bomen tegen een wittige achtergrondlucht. En dan valt mijn oog op kleine, zich uitbreidende kringen... Ik kijk naar de weerspiegeling van de bomen in het water !
Dat overkomt me meermalen als ik David's bundel lees. Woorden zorgvuldig gecomponeerd waardoor achter de eerste indruk ineens één of meerdere nieuwe lagen tevoorschijn komen.
Bijzonder hoe David niet alleen het woord maar ook beeld en muziek laat samenwerken en vervloeien tot pareltjes. Zijn stijl is het best uitgedrukt voor mij in de laatste zin van zijn gedicht
'Oh Nederlands, ik heb u lief': "Ik [...] tracht rijmend met ritme uw klanken te vervoegen"
door Godelief op 07-04-2021
De voordrachten van David tijdens t afgelopen mini-retraite weekend waren erg bijzonder en indrukwekkend. De bundel laat je even stilstaan van de warmte en liefde, die zo mooi beschreven wordt.
door Xanthe op 22-04-2021
Ik heb erg genoten van de voordracht en muzikale begeleiding bij de gedichten door David. David's liefde voor de wereld en mensen om hem is zo sprekend in zijn gedichten. Hij haalt hier inspiratie uit en de gedichten zijn er tegelijkertijd aan toegewijd. Dat hij deze bundel opdraagt aan moeder aarde is dan ook helemaal passend. Spelenderwijs en met eenvoud, raakt hij vaak precies de kern en dat is prachtig. Het gedicht over de slakken is hier voor mij een typisch voorbeeld van. Er gaan veel mensen van je bundel genieten.
door Jo-Anne Pettinga op 02-05-2021
Mooie gedichten met een goed gevoel voor ritme, alliteratie en rijm. Door de muzikaal poëtische video's waarin de auteur met zijn mooie stem de gedichten op muziek voordraagt, komt de bundel meer tot leven. Hij legt in de video's accenten waardoor de poëzie meer diepte krijgt. De foto's in de bundel zijn ook van toegevoegde waarde. De breedte van de onderwerpen van het geschrevene (van de liefde tot natuur tot Utrecht tot voetbal) maakt de bundel rijk en voor Utrechters extra bijzonder. Jammer zijn enkele (spel)fouten in de bundel. Al met al een veelbelovend debuut.
door Henk Wallach op 17-11-2021
Een heel mooie dichtbundel van een zeer talentvolle auteur die actuele thema’s in dichtvorm brengt en dit ook bij sommige gedichten muzikaal weet te omlijsten door gitaar en piano.
De auteur legt veel gevoel in zijn gedichten. Prachtig!
door Jeanine op 10-01-2022
David....natuurtalent....ontsproten uit en geïnspireerd door de natuur....zijn zorgen delend over die natuur, gezeteld op onze aardbol, en al wat daar leeft. Uit zijn bijzondere brein, vanuit zijn gevoelige en creatieve geest, heeft David de práchtigste zangerige en ritmisch swingende woorden laten opborrelen en vloeiend laten stromen.
Woorden van liefde voor al wat leeft en wat hier wil blijven; als een warme zongloed spreidt hij ze vanuit hemelse inspiratie uit over onze aarde, met elementen zoals pijn en liefde daarin verweven, ons met zijn bijzondere voordracht direct weer meenemend naar het hemelse. Kortom: David, ga ermee op pad, verspreid jouw mooie gedachten-gedichten en de voor ieder herkenbare gevoelens; je zult nog velen hiermee troosten en ook velen beroeren met jouw hemelse liefde voor de aarde, voor wat daar leeft en ook moet blíjven leven!