Cover voorkant
Oh hoort dat zo? - Een handleiding voor jongeren met autisme
Oh hoort dat zo? - Een handleiding voor jongeren met autisme

Oh hoort dat zo? - Een handleiding voor jongeren met autisme

Lisette Grootendorst

  • (1)

€ 17,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

In een maatschappij als die van ons is het lastig om je staande te houden, zeker als je autisme hebt. Er wordt van alles van je verwacht; reizen met de trein, boodschappen doen en telefoneren. Dit boek is een mix van informatie, ervaringsverhalen, werkbladen en tips voor zowel de omgeving als de jongere. Er komen 25 onderwerpen aan bod waar jongeren met autisme zich in kunnen herkennen. Dit alles om te zorgen dat de jongere kan functioneren in onze maatschappij.

From the book

Mijn hele middelbare schooltijd heb ik moeite gehad met op excursies en schoolreisjes gaan. Ik heb me voor vele excursies ziek gemeld omdat ik gewoonweg niet wist hoe ik ermee om moest gaan. Hoe zouden mijn klasgenoten in een nieuwe situatie reageren? Naast wie kwam ik te zitten in de bus? Toen ik me op een gegeven moment niet meer ziek kon melden omdat het teveel opviel, ben ik naar een docent gegaan met de vraag of ik een vervangende opdracht kon doen voor de excursie en heb ik hem mijn verhaal verteld. Hij was zo begripvol en aardig om mij een vervangende opdracht te geven. In het volgende jaar ging het anders. Ik had een excursie en mijn mentor vond dat ik mee moest gaan omdat ik me, volgens haar, aanstelde. Ik werd gedwongen om mee te gaan want anders zou ze de leerplichtambtenaar inschakelen. Op de dag van de excursie zat ik vol spanning, waardoor ik veel heb overgeven. Spanning komt bij mij tot uiting in lichamelijk ziek zijn. Maar ik had de excursie gedaan en overleefd. Omdat die excursie niet goed had uitgepakt, nam de spanning en stress voor een volgende excursie toe. Gelukkig wisselde ik van school en de docenten op mijn nieuwe school begrepen mijn problemen met betrekking tot excursies, dus kreeg ik van hen vervangende opdrachten.

About the author

Lisette Grootendorst (1999) studeert Toegepaste Psychologie en heeft een autismespectrumstoornis. In haar studie leerde Lisette meer over autisme en hoe dat in elkaar steekt. Ze wilde graag een handleiding voor jongeren met autisme maken om haar ervaringen en opgedane kennis te combineren en daarmee de jongeren te helpen.

Reviews

2021-06-26 14:12:09 | By: Henrike | Rating:
Prettig geschreven boek, met waardevolle tips waar we veel aan hebben.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Oh hoort dat zo? - Een handleiding voor jongeren met autisme

Author:

Lisette Grootendorst

Category:

Psychology and personal development

Number of pages:

86

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

19-03-2021

ISBN:

978-94-643-1165-5 / 9789464311655

Price:

€ 17,99

Language

Dutch

Rating:

  • (1)