Nicolaas - deel 1: verraad, oorlog en verboden liefde

Ruby Thijs

Category: Fantasy

€ 19,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Laat je meeslepen door geheimen, intriges en familie-drama’s in tijden van liefde en oorlog. Een tijd waarin magie en wetenschap één zijn. Nicolaas is een dertigja-rige Meester. In tijden van oorlog helpt hij zeven meisjes die ont-snapt zijn aan de vernielzucht van Heer Daniel. Zij worden zijn leerlingen. Samen met zijn trouwe raadge-ver helpt hij hen magische krachten te ontwikkelen en beschermt hen tegen de oorlogslustige, zwarte ridders terwijl hij zelf worstelt met een zwaar familiegeheim. Zijn de meisjes wel werkelijk veilig? Zullen de leerlingen alle geheimen kunnen ontrafelen?

From the book

De avond viel al snel. De meisjes waren al op hun kamer. Enkel Amber dwaalde nog rond in de gangen. Ze hoorde stemmen vanuit de keuken en besloot te gaan kijken. “Het gaat niet wer ken,” hoorde ze steeds. “Wat gaat niet werken?” vroeg ze nieuwsgierig terwijl ze in de deuropening bleef staan. Haar haar half los en met een rode wollen sjaal rondom haar gewikkeld. Ze zag Bartholomeus en Bessie in de keuken staan. “We proberen de Meester in slaap te krijgen,” antwoordde Bessie. Amber kreeg het potje valeriaanwortel in het oog. “Dat gaat dan inderdaad niet werken,” antwoordde Amber en nam een paar potjes uit de kast. Ze mengde Bach Bloesem met valeriaanwor-tel, passiebloem, lavendel en kamille. Ze liet het mengsel in kokend water trekken. “Amber kind, wij willen hem in slaap krijgen. Niet in coma brengen,” reageerde Bartholomeus een tikkeltje bezorgd. “Geloof me, hij moet eerst mentaal rustig worden alvorens hij in slaap kan vallen. Dit zal helpen,” antwoordde ze hoopvol en bood het kopje aan aan Bartholomeus. Bessie en Bartholomeus keken elkaar aan alsof ze net hetzelfde idee kregen. Bartholomeus weigerde het kopje aan te nemen. “Geef jij het,” antwoordde hij. Amber keek hem vol paniek aan. “Ik ga echt zijn kamer niet in. Geef jij het maar!” protesteerde Amber. Bartholomeus keek haar wanhopig aan. “Van mij neemt hij niets meer aan, maar naar jou luistert hij wel,” smeekte Bartholomeus. “Dit gaat zo niet werken. Hij moet uit mijn buurt blijven,” beargumenteerde Amber. Ze keek naar de wanhopige blik van Bartholomeus en Bessie en wist dat ze deze discussie niet zou winnen. Met tegenzin wandelde ze naar de kamer van Nicolaas. Ze verzamelde al haar moed en klopte zacht op de deur. Nicolaas gaf toestemming om binnen te komen. Met lood in haar schoenen en een kloppend hart deed ze de deur open.

About the author

Ruby Thijs heeft van kleins af aan al een levendige fantasie. Verhaaltjes, gedichten, grappig of serieus; zij schreef ze al sinds haar negende levensjaar. Met een goede dosis fantasie en een hardnekkige vastberadenheid verzon ze een wereld waarin iedereen kon wegdromen en waar iedereen welkom was. Ze nodigt u uit om haar wereld te verkennen en erbij lekker te ontspannen. Hoewel ze al op jonge leeftijd wist dat het levenspad geen rechte lijn is, probeert ze dit in haar fantasiewereld toe te passen zodat alledaagse problemen verwerkt kunnen worden in de verhalen. Niet alleen een wereld om lekker te ontspannen, maar ook eentje om bij na te denken en tot verrassende inzichten te komen.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Nicolaas - deel 1: verraad, oorlog en verboden liefde

Author:

Ruby Thijs

Category:

Fantasy

Number of pages:

174

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

17-09-2021

ISBN:

978-94-643-1777-0 / 9789464317770

Price:

€ 19,99

Language

Dutch