Cover voorkant
600 Square Miles - Een onverwachte erfenis
600 Square Miles - Een onverwachte erfenis

600 Square Miles - Een onverwachte erfenis

Wim Vlekken

Category: Thrillers
  • (1)

€ 20,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Ruim tachtig jaar nadat Friedrich Justus is overleden, komt door toeval zijn erfenis boven water. De begunstigde zelf is ook overleden en nu wordt de erfenis onder zijn nakomelingen verdeeld. Daarbij erft de hoofdpersoon, Willem, geheel onverwacht een landgoed in Canada. Hoewel het beheer gedurende al die jaren bij de rentmeester in Québec lag, treft Willem een gebied aan waar de tijd heeft stilgestaan. Er moeten heel wat besluiten worden genomen om aansluiting te vinden bij de moderne tijd. Daarbij ontstaan nieuwe vriendschappen, maar ook wrijvingen. Ondertussen bemoeit de geest van Friedrich Justus zich met de gang van zaken.

From the book

“ROV aan brug, we hebben de toegang naar de kluis gevonden”, schettert de portofoon. Projectleider Peter Johnson voelt de adrenaline stromen en haast zich naar de controleruimte van de ROV, helemaal onder in het schip. De archeoloog van dienst, Ernest Bob, volgt hem naar de buik van het onderzoekschip Odysseus 2. Daar kunnen zij samen met het ROV-team op de schermen volgen wat er op de zeebodem gebeurt. Ondertussen geeft de kapitein orders, dat twee duikers zich moeten klaarmaken om de ROV te volgen.

Ingewikkeld is deze klus niet, want het wrak dat ze onderzoeken, de Alex van Opstal, ligt op amper 30 meter diepte voor de Engelse zuidkust, op een steenworp afstand van de haven van Weymouth. En het is al vele jaren populair bij amateurduikers. De schatzoekers van de Odysseus 2 hebben lastigere projecten gehad.

ROV-operator Steve manoeuvreert de duikrobot behendig door een gat dat met een zuiger is vrijgemaakt van sediment. Gespannen kijken Peter en Bob toe. Dit is het uur van de waarheid. Het koper in het ruim van dit wrak was al snel gevonden en gezien de waarde, zal het ook geborgen worden. Maar de vrachtbrief onthulde een andere lading, die in de kluis was opgeslagen. Het gaat om twee kisten met in totaal 600 kilo aan goudbaren. Voor de onderzoekers, professionele schatzoekers van het Amerikaanse bedrijf Odysseus Marine Exploiration, gaat het niet alleen om de waarde van het goud, maar ook om de geheimen daarachter. Het is niet voor niets dat er ook een archeoloog aan boord is.

About the author

Gedurende zijn werkzame leven was Wim Vlekken (1950) actief in marketing en communicatie. In die tijd deed hij ervaring op als copywriter. Pas na zijn pensioen begon hij boeken te schrijven, vooral managementboeken. Ook als actieve natuurbeschermer schijft hij regelmatig brochures en artikelen, onder andere in zijn eigen BLOG Groen en Welzijn.

Reviews

2021-09-14 13:12:47 | By: Ilona | Rating:
Spannend t/m de laatste blz.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

600 Square Miles - Een onverwachte erfenis

Author:

Wim Vlekken

Category:

Thrillers

Number of pages:

160

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

06-08-2021

ISBN:

978-94-643-1673-5 / 9789464316735

Price:

€ 20,50

Language

Dutch

Rating:

  • (1)