Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

600 Square Miles
Een onverwachte erfenis

Auteur

Wim Vlekken

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
20 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Ruim tachtig jaar nadat Friedrich Justus is overleden, komt door toeval zijn erfenis boven water. De begunstigde zelf is ook overleden en nu wordt de erfenis onder zijn nakomelingen verdeeld. Daarbij erft de hoofdpersoon, Willem, geheel onverwacht een landgoed in Canada. Hoewel het beheer gedurende al die jaren bij de rentmeester in Québec lag, treft Willem een gebied aan waar de tijd heeft stilgestaan. Er moeten heel wat besluiten worden genomen om aansluiting te vinden bij de moderne tijd. Daarbij ontstaan nieuwe vriendschappen, maar ook wrijvingen. Ondertussen bemoeit de geest van Friedrich Justus zich met de gang van zaken.

Over de auteur

Gedurende zijn werkzame leven was Wim Vlekken (1950) actief in marketing en communicatie. In die tijd deed hij ervaring op als copywriter. Pas na zijn pensioen begon hij boeken te schrijven, vooral managementboeken. Ook als actieve natuurbeschermer schijft hij regelmatig brochures en artikelen, onder andere in zijn eigen BLOG Groen en Welzijn.

Productinformatie

ISBN
9789464316735 / 978-94-643-1673-5
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
06-08-2021
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
160
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

“ROV aan brug, we hebben de toegang naar de kluis gevonden”, schettert de portofoon. Projectleider Peter Johnson voelt de adrenaline stromen en haast zich naar de controleruimte van de ROV, helemaal onder in het schip. De archeoloog van dienst, Ernest Bob, volgt hem naar de buik van het onderzoekschip Odysseus 2. Daar kunnen zij samen met het ROV-team op de schermen volgen wat er op de zeebodem gebeurt. Ondertussen geeft de kapitein orders, dat twee duikers zich moeten klaarmaken om de ROV te volgen.

Ingewikkeld is deze klus niet, want het wrak dat ze onderzoeken, de Alex van Opstal, ligt op amper 30 meter diepte voor de Engelse zuidkust, op een steenworp afstand van de haven van Weymouth. En het is al vele jaren populair bij amateurduikers. De schatzoekers van de Odysseus 2 hebben lastigere projecten gehad.

ROV-operator Steve manoeuvreert de duikrobot behendig door een gat dat met een zuiger is vrijgemaakt van sediment. Gespannen kijken Peter en Bob toe. Dit is het uur van de waarheid. Het koper in het ruim van dit wrak was al snel gevonden en gezien de waarde, zal het ook geborgen worden. Maar de vrachtbrief onthulde een andere lading, die in de kluis was opgeslagen. Het gaat om twee kisten met in totaal 600 kilo aan goudbaren. Voor de onderzoekers, professionele schatzoekers van het Amerikaanse bedrijf Odysseus Marine Exploiration, gaat het niet alleen om de waarde van het goud, maar ook om de geheimen daarachter. Het is niet voor niets dat er ook een archeoloog aan boord is.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Ilona op 14-09-2021
Spannend t/m de laatste blz.